изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:43 EEST
Футбол: Португалия победи Чехия с 3:1 в мач от Евро 2008    
СпортЖенева. Португалия победи Чехия с 3:1 във втория си мач от група "А" и почти сигурно се класира за следващата фаза. Двубоят започна в спокойно темпо при равностойна игра.

В четвъртата минута халфът на Чехия Либор Сионко проби отдясно, финтира Паоло Ферейра и нанесе опасен удар, който Пепе блокира с глава. Четири минути по-късно Деко е изведен от ляво в наказателното поле, той преодоля Чех и след рикошет реализира. След попадението чехите се активизираха и чрез Янкуловски и Полак опитаха удари от разстояние, които не намериха вратата. Техният натиск имаше ефект, след като в 17-ата минута Либор Сионко засече центриране от корнер, изравнявайки резултата. В следващите минути португалците на няколко пъти бяха близо до втори гол. Първо в 20-ата минута Армандо Пети опита опасен удар, но защитниците на Чехия блокираха изстрела. Няколко минути по-късно Кристиано Роналдо проби през центъра, но стреля слабо и Петер Чех безпроблемно спаси. В 28-ата минута отново Сионко бе оставен непокрит при задната греда след центриране от корнер, но се засуети и не успя да реализира. Добър пробив на Милан Барош бе спрян в последния момент от Босингва. В 42-ата минута отново Кристиано Роналдо опита да смени позицията си и проби през Полак, нанесе опасен удар, но Петер Чех се справи и с тази опасност.
Веднага след началото на второто полувреме нов пробив на Сионко отдясно завърши с опасно центриране, което мина през малкото наказателно поле, но нямаше кой да го засече във вратата. В 52-ата минута доста слабо играещият до момента Нуно Гомеш отправи удар от границата на наказателното поле, който бе спасен от добре пласирания Чех. Три минути по-късно след грешка в защитата на Чехия, Нуно Гомеш се откъсна сам срещу Чех, но Розенал успя да настигне нападателя и да му избие топката в корнер.
В 62-ата минута Плашил центрира отдясно и Томас Уйфалуши стреля силно с глава, като топката премина на сантиметри от гредата на Рикардо. В последвалата атака Деко проби от ляво и подаде на връхлитащия от втора позиция Роналдо, който с мощен удар порази вратата на Петер Чех 1-2. Веднага след попадението треньорът на чехите Карел Брюкнер реагира и вкара в игра Вълчек и ветерана Ян Колер. Колер значително раздвижи тяхната игра, като неговите съотборници започнаха да играят с повече центрирания. В 82-ата при едно от тях Сионко бе оставен непокрит, но ударът му бе избит с една ръка точно под гредата от Рикардо. От своя страна Луиш Фелипе Сколари вкара в игра Уго Алмейда на мястото на капитана Нуно Гомеш, както и халфът на Порто Куарешма на мястото на Шимао. В последните секунди именно Куарешма проби опасно отдясно, но силният му удар бе избит в корнер от Розенал. Неуверена намеса на Рикардо можеше да коства победата на Португалия в последната минута от срещата, когато след центриране от фаул вратарят почти предостави топката на нападател на Чехия. В даденото от съдията продължение Кристиано Роналдо се измъкна от защитата на Чехия, след което подаде на Куарешма на празна врата и той реализира последното попадение.
Информацията е на euro2008.focus-sport.net
 


Сходни връзки

Футбол: Португалия победи Чехия с 3:1 в мач от Евро 2008 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди