изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:53 EEST
"ЗЕЛЕНАТА МРЕЖА НА ДОБРУДЖА"    
НовиниТова е проектът, който област Добрич, като една от петте пилотни области в страната, ще реализира за 18 месеца, обяви на нарочна пресконференция областният управител Ердинч Хаджиев

Вчера на официална пресконференция, на която присъстваха и двама френски експерти, областният управител д-р Ердинч Хаджиев представи проектът, който Добрич ще реализира в рамките на тунинг проекта на правителството. "След консултации се спряхме на реализацията на проект, който се нарича "Зелената мрежа на Добруджа". Той ще бъде осъществен за 18 месеца, целта му е да бъде създадена информационна мрежа с база данни за целия регион, в която да бъдат обхванати всички защитени територии в областта, защитените видове растения и животни, както и териториите, попадащи в границите на НАТУРА 2000. Основната ни цел е да направим информацията за екологията обществено достъпна, както и да акцентираме върху опазването на околната среда. В рамките на проекта ще бъде създадена уеб страница, където ще има цялата тази информация, както и зелен мейл, на който гражданите ще могат да подават сигнали за нарушения от екологичен характер" - каза Е. Хаджиев.
Главният секретар на областната администрация Драгой Драгоев допълни, че тази информация, която и сега съществува някъде в пространството, ще бъде систематизирана и подредена така, че да може да се ползва и от инвеститорите в областта.
Три ще са нивата на реализация на проекта, заяви експертът от областната администрация Драгостинов. На първо ниво ще бъдат събрани представителите на държавната и местна власт. Във второто ниво е предвидено към проекта да бъдат включени представители на различни организации, имащи касателство към проблематиката, а на третия етап се предвижда включването на гражданското общество чрез неправителствените организации. Стойността на целия тунинг проект за страната във всичките пет пилотни области е 1 650 000 евро. Двамата френски експерти Мари-Пиер Шалеа и Марк Абади подкрепиха избора на проект на област Добрич, като заявиха, че той напълно отговаря освен на Стратегията за развитие на област Добрич до 2013 година, също и на един от стратегическите приоритети за устойчиво развитие на Европейския съюз.
 


Сходни връзки

"ЗЕЛЕНАТА МРЕЖА НА ДОБРУДЖА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди