изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:31 EEST
АНТОНИО ГУТИЕРЕС ЩЕ НИ КАЖЕ КАК ДА ПРИБЕРЕМ 2 МИЛИОНА ЕВРО ЗА РИБАРСТВО    
Лов и риболовВ събота в Балчик пристига Антонио Гутиерес от Европейската комисия - Генерална дирекция “Рибарство и морски въпроси”, и пряко отговарящ за усвояването на средствата по програмата за развитие на рибарските райони, заяви - директорът на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Добрич Атанас Чолаков. Близо 2 млн. евро са предвидени по програмата за Добричка област и по нея могат да кандидатстват рибари, сдружения на рибари, общините.

 

На срещата ще присъстват кметовете на черноморските общини в областта, а Гутиерес ще изнесе презентация за развитие на рибарските региони и как да бъдат усвоени средствата.

До момента желание за изграждане на рибарски пристанища и селища в региона са заявили от Каварна, Балчик, Шабла и Дуранкулак.

Парите от програмата ще бъдат от Европейския фонд по рибарство, а проектите трябва да са готови и предложени за одобрение до три месеца, заяви Чолаков. Припомняме ви, че средствата предвидените от ЕС за развитие на рибарството в България до 2013 г. са 117 млн. евро. НДТ

 


Сходни връзки

АНТОНИО ГУТИЕРЕС ЩЕ НИ КАЖЕ КАК ДА ПРИБЕРЕМ 2 МИЛИОНА ЕВРО ЗА РИБАРСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди