изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:45 EEST
ТОП 12 ЗА ЛОВ НА ЕЛЕНИ    
Лов и риболовДискусията за това какви са компонентите, които съставят една върхова карабина за лов на елен, от дълго време стои на дневен ред в ловните полета на САЩ. Затова, изразявайки позицията си по въпроса, вместо да натрупам на едно място сбор от разностранни оръжия, аз ги разделих в две категории.

В първата са карабини, които са по-популярни в районите, където стрелбата се извършва в рамките на 200 ярда (180 метра) или по-малко. Такива карабини аз лично предпочитам да са калибровани за къси патрони, тъй като те имат достатъчно ударна мощ и обхват за конкретните условия. Също така, такива патрони могат да се използват в по-къси и удобни оръжия. Тези карабини най-добре се окомплектоват с мерници със следните характеристики на увеличението: 1-4х, 1.5-6х или 2-7х, както и със стандартен мерник с фиксирано увеличение 2,5 пъти.

Втората категория са ловни карабини за лов на елен на далечно разстояние. Те са подходящи когато дистанцията е над 200 ярда, като много от тях поразяват с изключителна точност дори на 300 ярда (270 метра) и повече. Карабините, които съм избрал, са предназначени за стандартен лов на елен – т.е. при стрелба от рамо и са калибровани за патрони, които с лекота надхвърлят дистанцията от 200 ярда. Тe варират от .243 Winchester до .280 Remington, а за магнум патроните – от .240 до .270. 7-милимеровите и по-големи калибри, според мен, по принцип са предназначени за лов на по-едър дивеч. Като най-подходящи мерници за тези оръжия може да се посочат тези с увеличение от 3-9х40мм или стандартен мерник с фиксирано увеличение от 4 пъти.

Карабините във всяка категория са изброени по азбучен ред, тъй като всички те представляват чудесни оръжия за лов на елен, иначе не биха били включени в тази класация. Nasluka.eu

 

elen

 


Сходни връзки

ТОП 12 ЗА ЛОВ НА ЕЛЕНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди