изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:32 EEST
Турските медии за победата над Швейцария (ОБЗОР)    
СпортБазел. Селекционерът на турския национален отбор по футбол Фатих Терим заяви след победата над Швейцария с 2:1 на “Евро 2008” във връзка с появилите се преди това в швейцарската преса карикатури: “Аз не мога да ги коментирам, обаче ние дадохме нужния отговор на швейцарците”, пише днес вестник “Хюриет”.

За самия мач Фатих Терим посочи, че силният дъжд през първото полувреме се е отразил негативно на играта на Турция и обяснява: “Затънахме в калта. Получихме и един много неприятен гол. Но знаехме как да отбележим голове срещу Швейцария, който е един темпов отбор. Трудно е да излезеш победител след такъв първоначален резултат на полувремето. Поздравявам всичките футболисти.”
Турският национален отбор по футбол, който започна лошо представянето си на ”Евро 2008” и тласна турския народ към песимизъм, напомни за силата си по време на втория мач срещу Швейцария и стана причина за една незабравима нощ за 70 милиона души, пише днес вестник “Милиет”. Националите, които изпаднаха в положението на губещи след гола на Хакан Якън от швейцарския отбор, успяха да грабнат победата с голове на Семих и Арда. По този начин шансът за излизане от предварителната група и продължаване на четвъртфиналите остана за последния мач срещу Чехия, който ще се играе в понеделник.
На европейското първенство по футбол в мача си срещу домакина Швейцария Турция завърши първото полувреме с пасив от един гол, но след извършените промени през второто полувреме излезе краен победител, пише днес вестник “Радикал”. Вратарят Волкан влезе в критичен период и с перфектните си реакции на вратата спаси отбора. В продължението Арда вкара победния гол и стана герой на мача.
За класиране на четвъртфиналите Турция ще играе с отбора на Чехия. Двата отбора имат еднакви точки и голова разлика и за това ако мачът завърши наравно ще се пристъпи към изпълнение на дузпи, без да има продължения. По този начини ще бъде определен последният отбор, който ще влезе в осмицата на четвъртфиналистите.
Националният отбор по футбол на Турция победи във втория си мач на “Евро 2008” домакините Швейцария и ще изпробва шанса си за влизане в четвъртфиналите в последвания трети мач от предварителната група, пише днес вестник “Заман”. На полувремето Турция губеше с един гол на калния терен поради силния дъжд, но през второто полувреме се прероди и първо Семих осигури равенството, а след това в продължението на мача с великолепен гол Арда сложи подписа си под историческата победа. Всичките надежди сега са насочени към 15 юни, понеделник, когато е решителният мач с Чехия.
Победата на националния отбор на Турция над Швейцария с 2:1 на европейското първенство по футбол беше чествана спонтанно и бурно във всички краища на Турция, пише днес вестник “Сабах”. Площадите и булевардите в градовете се изпълниха с ликуващи граждани, носещи с ръцете си турски национални знамена. Някой се веселяха под съпровода на музика от зурли и тъпани, а други надухваха клаксоните на своите автомобила, посочва всекидневникът.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Турските медии за победата над Швейцария (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.42 секунди