изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:01 EET
ТЕОДОСИ СПАСОВ ПОДКРЕПИ "ЕЛЕНИНО ХОРО" НА КОМПОЗИТОР ОТ ШАБЛА    
НовиниШабленският музикант, композитор и дългогодишен диригент на местния духов оркестър Панко Добрев получи грамота и поощрителната награда на журито на национален конкурс.

Той бе за музикална композиция в духа на създаденото от именития композитор Дико Илиев. Конкурсът бе организиран от Българското национално радио по повод 110-годишнината от рождението на големия майстор на духовата музика и 70 години от първите му изпълнения пред микрофоните на БНР. Сред 11-те творби, класирани за финалния кръг,  бе и разработката "Еленино хоро" на Панко Добрев, съобщиха от общината в Шабла. Резултатите са били обявени на 31 май, по време на гала-концерта в Борисовата градина в София.
Шабленският композитор е получил и възторжените аплодисменти на зрителската аудитория.
В конкурса са участвали композитори от София, Варна, Враца, Плевен, Горна Оряховица, Велико Търново. Първата награда и наградата на публиката бяха спечелени от проф. Христо Раданов, който е преподавател в консерваторията в София. Като звучене хорото на Панко Добрев стои близо до създаденото от Дико Илиев, без да има преки заемки. След награждаването авторът от Шабла е бил поздравен лично от Валентин Янков и Теодоси Спасов, които споделили, че са дали гласа си за неговата творба.
 


Сходни връзки

ТЕОДОСИ СПАСОВ ПОДКРЕПИ "ЕЛЕНИНО ХОРО" НА КОМПОЗИТОР ОТ ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди