изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:55 EEST
АЛБЕНА ОТЧИТА 2007 ГОДИНА    
НовиниУтре от 10 ч. в курорта Албена ще се проведе Общо събрание на едноименното търговско дружество. На него акционерите ще се запознаят с отчета за финансовата дейност през 2007 г. Предвижда се те да вземат решение за разпределение на дивидент на акционерите.

Данните от отчета на "Албена" АД сочат, че през сезон 2007 курортен комплекс "Албена" е посрещнал 211 508 гости. Спрямо 2006 г. се отбелязва спад с 12% в броя на нощувките и промяна в структурата на пазара по държави. Реализираният по-малък брой нощувки е основно за сметка на тези в по-ниския ценови сегмент в крилата на сезона. Промяната в структурата на нощувките по националности през 2007 г. спрямо 2006 г. се изразява в ръст на дела на нощувките на гости от България, Румъния, Русия и Франция и спад на Германия и Англия.
ММЦ "Приморско" през изминалия туристически сезон е посетен от 14 976 гости и отбелязва ръст на реализираните нощувки от 2%.
Отчита се увеличаване на дела на нощувките в по-висококатегорийната база - хотели 3 и 4 звезди, за сметка на тези в двузвездните хотели. Това е резултат от събарянето на двузвездния хотел "Братислава" и изграждането на негово място на четиризвездния хотелски комплекс "Фламинго", затварянето на двузвездния хотел "Лазур", повишаване на категорията на други хотели и ресторанти през предходната година, като "Гергана", "Малибу", "Лагуна гардън", "Арабела бийч".
От общо реализираните приходи на дружеството през изтеклата година 77% са приходи от външнотърговската дейност и 23 %  са приходи в България, сочи още отчетът. Най-голям ръст на приходите се отбелязва на руски, румънски и български пазар, поради значителното увеличение на търсенето от тези страни. По-ниските приходи на немски и английски пазар са компенсирани от ръста на руски, румънски, френски и български пазар, които са и с по-висок среден приход на нощувка. В сравнение с тях, немски и английски пазар реализират по-нисък среден приход на нощувка поради по-голямата дължина на сезона им. На български пазар продажбите чрез туроператорски фирми и бюра за директни продажби се увеличават с 3% спрямо предходната година.
За 2007 г. Дружеството реализира нетна печалба в размер на 17 729 хил.лв, което представлява ръст от 13,7%, или 2 142 хил.лв спрямо предходната 2006 г. Дивидент за 2007 г. ще бъде определен на предстоящото Общо събрание на акционерите на "Албена" АД.
 


Сходни връзки

АЛБЕНА ОТЧИТА 2007 ГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди