изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:40 EEST
НЯМА КАНДИДАТИ ЗА СГРАДАТА НА ЗАКРИТОТО УЧИЛИЩЕ В КВ. "РИЛЦИ"    
Новини

До момента няма проявен интерес за стопанисване на сградата на основно училище "Отец Паисий" в кв. "Рилци", което се закрива от началото на септември, съобщи вчера кметът Детелина Николова.



Както НДТ вече писа, през миналата седмица тя имаше среща с родители на деца от учебното заведение, за да се обсъди тяхното по-нататъшно обучение. На срещата са присъствали и представители на определеното от просветния министър като приемно училище ОУ "Стефан Караджа". На срещата е разяснена заповедта на министър Даниел Вълчев за закриване на училището. Родителите са поискали време, за да решат дали децата им ще преминат към ОУ "Стефан Караджа". От това решение ще зависи и организацията на транспорта за децата, обясни Д. Николова. Следващата среща е предвидена за 26 юни. Майка на пет деца е алармирала, че тя живее в с. Врачанци и сега няма възможен транспорт за децата й. Д. Николова е поставила въпроса на вниманието на кмета на община Добричка Петко Петков.
Тепърва ще се решава бъдещето на сградата на училището. Според Д. Николова, няма възможност тя да се устрои като социално заведение, тъй като не отговаря на строителните изисквания за това.
 


Сходни връзки

НЯМА КАНДИДАТИ ЗА СГРАДАТА НА ЗАКРИТОТО УЧИЛИЩЕ В КВ. "РИЛЦИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди