изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:16 EET
АДМИНИСТРАТИВНИЯ СЪД БРАНИ ИНТЕРЕСИТЕ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ    
Новини"Хората с увреждания имат много големи възможности да защитават правата си с искове по административно правния кодекс и такива дела се разглеждат много по-бързо от други. Борете се за правата си - ние сме зад вас" такива са били препоръките на трима столични съдии, които са били лектори на проведения в София обучителен семинар на тема "Организация на защитата на хората с увреждания за успешно образуване и провеждане съдебен процес".

 Той е бил част от проект "Гражданска инициатива и знание за равни възможности", финансиран от фондация "Граждани срещу насилието". В него са участвали и над 15 представители на неправителствени организации от Добричка област. Съдии Милена Славейкова, Десислава Друмева и Пламен Горелски са разяснили трудовоправните аспекти на закрила на лицата с намалена трудоспособност, имуществената отговорност на работодателя при увреждане на работника, съдебното производства по искове за обещетение за вреди от трудови злополуки и професионални болести, методите на защита  при нарушени социални права на граждани в неравностойно положение, реда и пътя за успешно обжалване на медицински експертизи.
Законът за отговорността на държавата  и общините, е един от основните нормативи, който преследва местната власт и централните управленски институции  за неприлагане на законодателството за правата на гражданите, са коментирали съдиите. Те припомниха, че има и закон за служебната защита, който осигурява  безплатна правна консултация и помощ при административно производство.
Подробна информация за обучителния семинар, образци на искови молби и жалби до административния съд ще има публикувани на сайта на проекта www. reshenieto-bg.com, който стартира до края наюни. Екип на проекта и Областния съюз на инвалидите в Добрич предвиждат разяснителна кампания, в рамките на която ще бъдат предоставени информационни материали, нужни за  образуване  и придвижване на административно производство.
 


Сходни връзки

АДМИНИСТРАТИВНИЯ СЪД БРАНИ ИНТЕРЕСИТЕ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди