изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:48 EEST
500 ДЕЦА ЩЕ СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ХОРОВИЯ ФЕСТИВАЛ "МАЕСТРО ЗАХАРИ МЕДНИКАРОВ"    
Култура500 деца от 12 хора, индивидуални изпълнители и гостуващи формации от Русия, Украйна, Казахстан, Чувашия и България ще се представят в конкурсната програма на тазгодишното, пето издание на международния хоров фестивал "Маестро Захари Медникаров", който ще се проведе в курорта Албена и в Добрич.

Организатор е Международна фестивална програма "Приятели на България", със съдействието на общината. Добрич ще бъде представен от хор "Клименто" при СОУ "Св. Кл. Охридски" с диригент Маргарита Русева.
Откриването на фестивала ще е от 12 часа на 18 юни в зала "Добрич". Съгласно статута на международната проява, всички хорове ще представят произведение от български автор. При откриването и закриването всички заедно ще изпълнят Химна на Кирил и Методий. Изпълненията на хористите ще бъдат оценявани от жури в състав: проф. Василка Спасова, проф. Теодора Павлович, Елиянка Михайлова, Юрий Тугаринов и Ефем Подгаиц.
В рамките на фестивала от 21 до 25 юни в Албена ще се проведе работна среща на председатели на Съюзи на композиторите от България, Румъния, Русия, Сърбия, Полша, Македония и Чехия на тема "Развитие на детското хорово творчество. Създаване, композиция, изпълнение на творби за детски хор". На 21 и 22 юни в Албена пък ще се проведе първи конкурс за млади хорови диригенти "Маестро Медникаров". Допуснати до участие са 6 млади диригенти до 30-годишна възраст от България и Литва.
На 22 юни, при закриването на фестивала ще бъдат връчени наградите от ІІ конкурс за написване на творби за детски хор, който се проведе през март. Всички творби са отпечатани в сборник, който програма "Приятели на България" ще предостави и на добричките хорови формации. Ето и отличените: І награда /диплом и 1000 евро/ - Йоанна Гарбач, Полша, за песента "Gloria Deo"; ІІ награда /диплом и 800 евро/ - Красимир Тасков, България, "Малка приказка"; ІІІ награда /диплом и 500  евро/ - Юлиян Слабаков, България, "Son tre notti che non dormo".
Закриването на фестивала и гала-концертът ще са на 22 юни от 12 часа в зала "Добрич". НДТ

 


Сходни връзки

500 ДЕЦА ЩЕ СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ХОРОВИЯ ФЕСТИВАЛ "МАЕСТРО ЗАХАРИ МЕДНИКАРОВ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.79 секунди