изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:22 EEST
КРАДЦИ НА МЕТАЛИ ГРАБЯТ ПАМЕТНИЦИ    
КултураКрадци на метали масово грабят паметници в Добрич, научи НДТ. Последното им "попадение" били бронзови букви от паметника на Стефан Караджа, който се намира пред едноименното училище.

Историци разкриха, че нагли апаши са задигнали дори копието на един от войните на композицията с паметника на хан Аспарух. За да се открадне копието, човек трябва да се качи на пет м височина, тъй като толкова е височината на фигурата на всеки един от войниците, разказаха те. Самото копие пък било дълго 2.30 м. В момента се изработва нова бронзова отливка, като откраднатото е заменено с бутафорно дървено. Неотдавна бе задигната и плочата барелеф от центъра на града на Димитър Списаревски. Запознати разкриха, че на черно бронзът се търгувал по 16 лв. за килограм. Сред "набезите" на наглите апаши е и т.нар. паметник "човекът с тубата бензин", който бе в градинката срещу СОУ "Св. Кл. Охридски". За жалост, от паметника са останали само стъпалата. Първо била отрязана самата туба, а впоследствие накълцана и фигурата на самия човек. Постепенно били отмъкнати ръцете, главата, торсът и накрая били отрязана и краката, като са останали на място с постамента единствено ходилата.
 


Сходни връзки

КРАДЦИ НА МЕТАЛИ ГРАБЯТ ПАМЕТНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди