изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:03 EEST
БЕЗ ПОВТАРЯНЕ ОТ І ДО ІV КЛАС    
НовиниДа няма възможност да се повтаря годината при образованието от първи до четвърти клас предвижда нов проектозакон за образованието. Той е бил дискутиран по време на проведеното в София заседание на постоянната комисия по образование и култура към НСОРБ.

В него е участвал и зам.-кметът на Добрич Камелия Койчева. Законът предвиждал пропуснатия материал в началния курс на обучение да  се наваксва през ваканции или с допълнителни часове. Обсъждано е дали да бъде безплатно образованието след 16-годишна възраст, когато ученикът постоянно отсъства от училище. Оказвало се, че мярката със спиране на детските добавки не е особено удачна. На заседанието е дискутирано и въвеждането на делегирани бюджети в детските градини. Едно от предложенията е било това да не стане задължително и едновременно за всички забавачки, а след преценка отстрана на общинските съвети в зависимост от готовността на детските градини за самостоятелно управление на бюджета.
На заседанието е станало ясно, че е задължително общините да приемат програми за оптимизиране на образователната мрежа, за да могат да получат допълнителни средства въз основа на взети решения за преструктуриране на училищната мрежа.
 


Сходни връзки

БЕЗ ПОВТАРЯНЕ ОТ І ДО ІV КЛАС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди