изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:23 EEST
В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА ИНВЕСТИТОР ОСТАВИ КВАРТАЛ БЕЗ ВОДА    
ОбществоЖивеещи в района на болницата се жалваха, че строител накъсал водопровода, който бил в частен имот

В редакцията на "Нова добруджанска трибуна" постъпи сигнал от живеещи в района на болницата, че през почивните дни са стояли без вода, заради напукани тръби от строителна фирма. "Две тежкотоварни машини събарят бившата сграда на РВМС, която от години явно е частна собственост. Неволите ни дойдоха от това, че в двора на въпросната вече частна собственост минава водопроводът за района и тежките машини го скъсаха на няколко места. Така се оказа, че водата тече по улиците "Кирил и Методий" и "Панайот Хитов", но не и в домовете ни. Служители на "ВиК" закърпиха положението, но се оказа, че целият водопровод ще остане под строежа. Кой дава тези разрешителни за строителство и как става така, че водопроводът е в частен имот? Какво ще правим ние, а сигурно и болницата, като се вдигне градежът и стане някаква авария?" - попитаха жители на Добрич от въпросния район.
Потърсихме за коментар по казуса управителят на "ВиК" - Добрич, Величко Василев, който заяви следното: "Реално ние дори не знаем коя фирма извършва строителството. Нищо не е съгласувано с нас. По този повод сме подали сигнал до общината. Ако се налага ще накараме инвеститора да измести водопровода, но той не може да остане в имота".
Зам.-кметът по устройство на територията арх. Пламен Ганчев заяви, че вече е разпоредена проверка по случая. "Към момента не мога да коментирам има ли и каква документация инвеститорът. След извършване на проверката ще мога да дам точни отговори на въпросите. По правило е редно всеки един инвеститор да съгласува намеренията си още преди да получи разрешително за строеж. Такива са изискванията на Закона за устройство на територията".
НДТ обещава да проследи случая и да информира читателите си за това кой е собственик на парцела, коя е фирмата изпълнител на обекта, както и какво ще се случи с водопровода. Може би и други комуникации ще бъдат нарушени в района вследствие на строителните работи по въпросния обект. Вчера  в района са били забелязани техници от БТК, които извършвали преместване на кабели, тъй като в имота е имало тяхна разклонителна кутия.
 


Сходни връзки

В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА ИНВЕСТИТОР ОСТАВИ КВАРТАЛ БЕЗ ВОДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди