изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:52 EEST
ОТКРИВАТ РЕТРОСПЕКТИВНА ИЗЛОЖБА НА ЛЮДМИЛ КОЛЕВ    
КултураРетроспективна изложба на добричкия художник Людмил Колев ще бъде открита днес от 18 часа в Художествената галерия.

Людмил Колев е роден на 25 октомври 1942 г. в с. Паскалево. Той е родственик на Атанас Попов - известния добрички художник, режисьор и основател на театъра в Добрич, който го подкрепя в избора на творческия път.
През 1973 г. Людмил Колев завършва Художествената академия в София, специалност "Дърворезба" при проф. Асен Василев. След завръщането си в родния край работи като художник на свободна практика и реализира декоративно-монументални пана за обществени сгради в Добрич и региона. Негови произведения в дървопластика, посветени на плодородието и селския бит, са изпълнени за "Обреден дом", сградата на Общински народен съвет, Клуб на културните дейци в Добрич, както и за резиденция "Ловен дом" в Тервел. Художникът участва в изложбите на дружеството на художниците в Добрич с живописни творби в маслена, темперна и акварелна техника, както и в Общите художествени изложби "Земята и хората". Художествената галерия в Добрич притежава пет творби на Людмил Колев.
"Роди се с талант и пръсна много картини по земята за хората" - пише по повод смъртта на Л. Колев Добрина Димова. -"Беше много работлив и различен от всички нас. Не живя по правилата и не умря по правилата. Но имаше чувство за красота и хармония. Не беше направил никому нищо лошо, беше раздал внимание и любов на много.... Вървеше тъжен и самотен, но се усмихваше най-чистосърдечно на всяка усмивка и стискаше с обич, радост, вяра и надежда всяка подадена ръка." НДТ

 


Сходни връзки

ОТКРИВАТ РЕТРОСПЕКТИВНА ИЗЛОЖБА НА ЛЮДМИЛ КОЛЕВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди