изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:03 EEST
В ДВА ФЕСТИВАЛА В ТУРЦИЯ СЕ ПРЕДСТАВИ АНСАМБЪЛ "КАЛИНКА ВЪЛЧЕВА"    
КултураДетски фолклорен танцов ансамбъл „Калинка Вълчева” с главен художествен ръководител Нели Динкова представи България на два международни фестивала в Турция.

 Ансамбълът пътува в състав от 33 деца на възраст от 9 до 15 години.
Талантите на Тервел се завърнаха с много настроение и емоция от престоя  в южната ни съседка. Участието им на двата фестивала бе по покана на представители на Юнеско за Турция. Децата бяха аплодирани най-много, българските ритми звучаха в един от най-богатите градове в Турция - Айдън.
Следващата година ансамбълът е поканен в столицата Анкара за празниците на детето през месец април. Децата и ръководителите на ансамбъла благодарят на кмета на общината инж. Живко Георгиев и зам.-кмета Диана Илиева, които подсигуриха всички средства пътуването.
Само два дни след завръщането от международното турне ДФТА „Калинка Вълчева”  участва в четиридесетото юбилейно издание на традиционните празници, които се провеждат в НЧ „Васил Левски” в Айтос. Те са създадени от композитора Филип Кутев, а днес традицията продължава от директора на националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев” и негова дъщеря Елена Кутева, която е и председател на журито. Тази година ансамбълът пътува с най-малката си концертна формация - от деца от 6 до 10 години. Отново малките танцьори от Тервел станаха любимци както на публиката, събрала представители на всички фолклорни групи от цялата страна, така и на журито. Ансамбълът завоюва специалната награда на кмета на Айтос. С това си участие малките танцьори показаха, че са достойни продължители на традицията на по-големите каки и батковци – да са винаги първенци. НДТ

 


Сходни връзки

В ДВА ФЕСТИВАЛА В ТУРЦИЯ СЕ ПРЕДСТАВИ АНСАМБЪЛ "КАЛИНКА ВЪЛЧЕВА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди