изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:10 EEST
ТРИМА АБИТУРИЕНТИ ЗАГИНАХА ПРИ ЗВЕРСКА КАТАСТРОФА    
Ред и сигурностТрима младежи на 19 години, току що завършили средното си образование, загинаха вчера при зверска катастрофа по пътя между добричките села Стефаново и Славеево.

Други двама абитуриенти са настанени в Многопрофилната болница за активно лечение.
Тежкото пътно-транспортно произшествие станало малко сле 12.30 часа. "Фолксваген Пасат", в който пътували петимата зрелостници, излязъл от платното за движение и се врязал в дърво. От удара багажникът на "Фолксваген"-а се откъснал и излетял на около 10-15 метра в крайпътна нива. Според запознати, преди зверския сблъсък колата се ударила по-леко в друго дърво. "Все бяхме виждали катастрофа, ама такава картинка не бяхме виждали. Колата така се е усукала, че направо е прегърнала дървото", коментираха присъстващи на местопроизшествието. Катастрофата е станала на прав и сух участък без дупки. Най-вероятната причина за сблъсъка в дървото е несъобразена скорост. В 14 часа екип на Гражданска защита с пневматична ножица разряза изкривените ламарини на колата, за да бъде извадено тялото на шофьора.
Колата се движеше поне със 160 километра в час, разказа шофьор, станал пряк свидетел на катастрофата. Той бил изпреварен от "Фолскваген"-а, усещането му е било, че неговата кола е спряна. В отсрещното платно на движение идвал микробус и автомобилът с младежите се озовал челно срещу него. За да избегне удара колата направила рязко движение на дясно и се забила в дървото. Очевидецът разказа, че веднага спрял и се обадил на полицията. По думите му, едно от момчетата било в нивата, а друго - на дървото. Шофьорът на микробуса също се притекъл на помощ. Първа пристигнала линейка на Центъра за спешна медицинска помощ, после и коли на пожарната, полицията, Гражданска защита. Наложило се да бъде повикана още една линейка. "Едно от момчетата крещеше: "Няма ми го пръстта... Няма ми я петата...", разказа притеклият се на помощ мъж от изпреварената кола. Друго пък викало: "Спасете ме!". Той отрязал с нож колана му, но не посмял да го премести до пристигането на медицинския екип. Шофьорът на буса в това време извикал: "Още едно момче мърда".
НДТ научи, че в колата са пътували петима вече бивши ученици на СОУ "Любен Каравелов", които били в един клас. В колата е имало плажни принадлежности, вероятно са отивали на море. До редакционното приключване на броя разпознаването на труповете в "Съдебна медицина" не бе приключило.
Пострадалите момчета - Мариян и Боян, са настанени в Отделението по неврохирургия. Засега няма опасност за живота им, казаха вчера лекари за НДТ. Младежите са постъпили с комоцио и множество рани по главите и телата. Първите снимки не са показвали фрактури.
11 са жертвите на катастрофи от началото на годината на територията на Добричка област, сочи статистиката на "Пътна полиция-КАТ". Само преди пет дни 47-годишният Дойчо Д. загина при пътен инцидент, станал в родното му село Сенокос. Тогава заради отнемане на предимство колата му се вряза в джип "Опел Фронтера". Мъжът почина на път за болницата. Тежка катастрофа пък отне живота преди година - пак на абитуриент. 20-годишният Диян Димитров загина на място, след като около 3 часа след полунощ на 12 май блъсна управляваната от него "Хонда" в крайпътни дървета във вилната зона "Гаази Баба". Установено бе, че колата се движела с несъобразена скорост, а асфалтът е бил износен.
Сред една от най-тежките катастрофи, станали м. г., е тази, при която четирима тервелчани изгоряха като факли. При пътния инцидент на 23 ноември около 4.20 часа по главен път Добрич-Тервел, в района на разклона за с. Подслон, лек автомобил "Фолксваген Джета", след като напуска платното за движение се удря в крайпътно дърво и се самозапалва. Колата изгоря до ламарина, а пътниците в нея бяха овъглени. Самоличността им бе потвърдена чрез ДНК анализ. И четиримата загинали - Ивайло Жеков на 26 години, Любомир Тодоров - на 29, 34-годишната Любка Пенчева и четири години по-възрастната от нея Звезда Миткова, са работели в "Пластхим"-Тервел. НДТ

 


Сходни връзки

ТРИМА АБИТУРИЕНТИ ЗАГИНАХА ПРИ ЗВЕРСКА КАТАСТРОФА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди