изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:15 EET
ИНВЕСТИТОРЪТ СРЕЩУ РИОКОЗ НЕ Е В НАРУШЕНИЕ    
ОбществоТова сочи извършената проверка от специалисти на общината

След подаден сигнал от страна на "ВиК" и многократните обаждания на медиите от града и региона по повод събарянето на сграда на ъгъла на улиците "Кирил и Методий" и "Панайот Хитов", като хората, живеещи в района твърдят, че инвеститорът е спукал водопровод и хората са били без вода, общината разпореди проверка. Вчера зам.-кметът арх. Пламен Ганчев заяви, че след извършването й не е установено инвеститорът да е в нарушение на нормативната база. "Оказа се, че инвеститорът има издадени  скица с виза на 3 април тази година, но до момента не е подавал проект за одобрение и на база на това няма издадено строително разрешително от общината. Проверката на място установи, че и в действителност не се извършва строителство, а само се разчиства терена, като се събаря старата сграда. За това инвеститорът ни е уведомил с писмо. В рамките на разчистването е установен водопровод в имота, за което при проверката на инвеститора е издадено предписание за изработка на проект и съгласуването му с "ВиК" за преместване на съоръжението. Според документите става ясно още, че инвеститорът е получил на 23 май разрешение от "ВиК" за проектиране на ВиК-инсталация на бъдещия обект. Операторът е длъжен да знае къде са разположени мрежите му" - коментира зам.-кметът арх. Ганчев.
Шефът на "Вик" Величко Василев призна, че има такъв проблем и не навсякъде е известна подземната инфраструктура на фирмата. "Извършили сме оглед на място и сме издали предписание и ние да бъде разработен проект, който да се съгласува с нас и да бъде преместен водопроводът" - коментира още водният управител.
 


Сходни връзки

ИНВЕСТИТОРЪТ СРЕЩУ РИОКОЗ НЕ Е В НАРУШЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди