изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:07 EEST
В СЕЛО С НАД 300 ДУШИ САМО 7 ПЛАТИЛИ ВОДА    
НовиниСред некоректните абонати на "ВиК" били даже и селски кметове

Множество села имат претенции, че водата по селата спира, но в същото време не си дават сметка, че тя е стока и трябва да се плаща. Това коментира за НДТ управителят на "ВиК" - Добрич, Величко Василев. Като пример той посочи Алцек, където само 7 души са редовни платци към дружеството. "Самият кмет на селото също е длъжник, като до момента има неплатена сметка от 330 лв." - каза още Василев. Справка на редакцията показа, че жителите му са над 300 души. Сред некоректните платци имало и други кметове на село в областта, допълни Василев.
И други села били неизрядни към дружеството - Рогачево, Оброчище и Кранево дължали общо 130 хил. лв, сочи справката на "ВиК". "В Рогачево, където има 100 души жители подаваме 7 л в сек. вода, но реално губим над 50 % от нея - по 3-4 л, защото водопроводът е изключително амортизиран" - призна Василев. Той е категоричен, че трябва да се съберат дължимите суми, за да има фирмата средства за инвестиция в реконструкция на мрежата. Фирмата продължава да събира вземанията си от длъжниците по всички възможни начини. "Сред мерките, които сме предприели са монтирането на скоби по апартаментите, като по този начин ограничаваме потреблението на вода само за пиене, но не и за битови нужди. По селата, където е възможно прекъсваме абонати и направо с багер. Не сме спрели и работата си със съдия-изпълнители" - каза още Василев.
 


Сходни връзки

В СЕЛО С НАД 300 ДУШИ САМО 7 ПЛАТИЛИ ВОДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди