изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:19 EEST
РУСКИ САЙТ ПРЕДУПРЕЖДАВА ЗА НЕФТЕНО ПЕТНО НА 30 КМ ОТ БЪЛГАРСКИЯ БРЯГ    
ЕкологияЗа ново замърсяване на българския бряг съобщава руският сайт www.blacksea-online.com. Специалистите, наблюдаващи акваторията на Черно море са получили космически снимки на 16 юни, на които след направения анализ е видно, че в български води отново има утечки на нефт /на снимката вляво/, които образуват филм на повърхността. Сайтът информира, че петното е на 30 км от българското крайбрежие, като допълва, че в района на замърсяването е забелязан и плавателен съд.

Сайтът е направен по проект, пишат още неговите създатели, като основните им цели са в две направления, ползващи и спътникови снимки - мониторинг на нефтените разливи в Черно море и мониторинг на деформациите на земната повърхност. Целта, която са си поставили руските специалисти е да информират световната общественост, държавите и частните организации при опасна екологична ситуация, свързана с нефтените разливи за предприемане на адекватни мерки за предотвратяване на екологични катастрофи и привличане на отговорните за авариите. Проектът е реализиран в тясно сътрудничество между "Център за геомаркетингови изследвания", "ГИС Консалт Груп" и Европейската космическа агенция.
Той е реализиран поради факта, че винаги шелфът на Черно море се е явявал важен стратегически ресурс за Русия в различни гледни точки. Специалистите отчитат, че особено след построяването на олимпийския комплекс в Сочи за 2014 г. Черноморското крайбрежие ще се превърне в туристическа зона от световно значение. Под непрекъснато наблюдение са Новоросийск, Геленджик, Туапсе и Сочи.
 


Сходни връзки

РУСКИ САЙТ ПРЕДУПРЕЖДАВА ЗА НЕФТЕНО ПЕТНО НА 30 КМ ОТ БЪЛГАРСКИЯ БРЯГ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди