изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:13 EEST
РЯЗЪК СПАД НА РАБОТЕЩИТЕ НЕПЪЛНОЛЕТНИ В ОБЛАСТТА    
НовиниЕдва 85 разрешителни за работа от непълнолетни лица е издала до момента областната дирекция "Инспекция по труда" в Добрич, съобщи директорът й Младен Мартинов.

Според него, макар и все още в началото на летния сезон, темповете на подаване на молбите предвещават рязък спад на работещите младежи в сравнение с предходните години. М. Мартинов каза, че все още няма яснота за причините за резкия спад на подадените молби и издадени разрешителни. Такава тенденция се забелязвала и във Варненско. Една от причините е сравнително по-утежнения режим на издаване на разрешителните. Друга вероятна причина е, че много млади хора от сферата на туризма работят по Южното Черноморие. От 1 юли инспекторите по труда започват проверки именно във връзка с работата на непълнолетни лица. М. Мартинов се надява те да не покажат, че малкият брой разрешителни е свързан с незаконно наемане на деца на работа.
 


Сходни връзки

РЯЗЪК СПАД НА РАБОТЕЩИТЕ НЕПЪЛНОЛЕТНИ В ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди