изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:50 EEST
6 МЕДАЛА И 4 КУПИ ОТ ОРИЕНТИРАНЕТО В АЛБЕНА ПРИСТИГНАХА В ДОБРИЧ    
Спорт

Три сребърни, три бронзови медала и четири купи спечели отборът на  строителна фирма „Валентино” ЕООД – Добрич в състезанията по ориентиране в балкански спортен работнически фестивал в Албена. 



За първи път тази година спортното ориентиране беше един от 18-те вида спорт, които участваха в големия спортен празник, събрал участници от балканските страни в красивия добруджански курортен комплекс. Участието на добричлии в състезанията по ориентиране беше двойно, като участници и като организатори.

По време на награждаването името на строителна фирма ЕООД „Валентино” –Добрич, беше произнесено четири пъти. Участие в  състезанията взеха шестима добрички състезатели – три жени и трима мъже. В индивидуалното състезание конкуренцията беше голяма, като участваха състезатели и от Русия, и никой от добричките състезатели не успя да се класира в челната тройка, но пък спечелиха 6-о място в отборното подреждане. В щафетите на второ място се класираха жените ни: Калинка Ненова, Илияна Кашева и Ваня Банкова в група Ж 45, а на трето място мъжете ни: Нено Няголов, Милен Цонев и Радослав Димитров в група М 45. Спечелена беше и купата „Феърплей” за най-коректно представил се отбор в състезанията по ориентиране.

Спортният клуб по ориентиране СКО „Добротица” беше основен организатор на проведените двудневни състезания по ориентиране. Българската федерация по ориентиране участва с двама съдии: председателят на съдийската колегия Диан Бонев от Търговище, който изработи карта за състезания по ориентиране на к.к Албена и генералният секретар на БФО Лъчезар Илиев, който осигури електронната система „Спорт идент”. С нея ставаше отчитане преминаването на състезателите по маршрутите им. СКО „Добротица” осигури участието на 15 съдии за провеждане на двудневните състезания и материалната база за изграждане на старта и финала. Голяма част от добричките съдии бяха ученици – състезатели по ориентиране от Добрич. На това състезание те поеха трудната задача да бъдат организатори, а възрастните да се състезават. Още в първия ден, в началото на състезанието, заваля дъжд, а вятърът едва не отнесе шатрата, пазеща компютъра и друга електроника на финала. Някои от съдиите, които пазеха контролните точки ги наваля дъжда и близо три часа стояха мокри, докато се провеждаше състезанието, разказа Красимир Ненов.

“Това дъждовно знаменование го приехме като кръщавка за даване на широк път за развитие на ориентирането. За пръв път от 54-годишното съществуване на спорта ориентиране в България се проведоха състезания в Албена. Провеждането следваше насоките в международен план за популяризиране на ориентирането, състезанията да се провеждат в красиви паркове, дори и центровете на населените места. Взаимодействието между добре работещ местен клуб /СКО „Добротица”/, спортна федерация /БФО/ и профсъюзна организация /КНСБ/ излезе сполучливо. Най-доволни останаха състезателите, които изпитаха двойно удоволствие – първо, като бягаха сред красивия курортен комплекс по красиво оформените алеи и окосени затревени площи и втори път, като получиха за награда красиви медали и купи”, допълни Ненов. НДТ

 


Сходни връзки

6 МЕДАЛА И 4 КУПИ ОТ ОРИЕНТИРАНЕТО В АЛБЕНА ПРИСТИГНАХА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди