изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:48 EEST
ГЕРБ ПРЕДЛАГА ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА АГРАРНИЯ СЕКТОР    
НовиниЩе се търси подкрепата на успели земеделски програми

Програмата на политическа партия ГЕРБ за развитие на българското земеделие бе дискутирана на кръгла маса в курорта Албена. Тя бе организирана по инициатива на експертната комисия по земеделие на ПП ГЕРБ от Сдружение "Граждани За Европейско Развитие на България" със съдействието на фондация "Ханс Зайдел". В нея участваха лидерът на партията Бойко Борисов, председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, евродепутатите д-р Румяна Желева и Душана Здравкова, председателят на Общинския съвет в Добрич и областен лидер на партията Румен Иванов, кметовете на Добрич Детелина Николова и на Шабла Красимир Кръстев,  земеделски производители. Специален гост бе депутатът от френския парламент Жак Льо Гуен. Кръглата маса бе на тема "Основни насоки за развитие на аграрния сектор в България в контекста на Общата селскостопанска политика на Европейския съюз".
"Това, което ни отличава от другите партии е, че ние предлагаме програмата си преди да има избори, преди хората да отидат да пуснат бюлетината в урните, за да знаят те какво ще изпълнява партията", каза на пресконференция Бойко Борисов. Той подчерта, че програмата е съобразена с практиката, с проблемите и с възможностите за решаването им. Ако в Европа има успели земеделски програми, те са на Франция и Бавария. Именно затова от ГЕРБ са се обърнали към тях за подкрепа. "Пред българското земеделие има огромни възможности, които ние ще се опитаме да създадем с чуждестранна помощ иподкрепа", добави още лидерът на ГЕРБ. Той припомни, че когато държавата ни е била сривана до основи, само от продукцията от земеделие сме изплащали репарациите. Възможностите на българското земеделие трябва да се използват, посочи той .  Б. Борисов подчерта, че сред политическите послания на аграрната програма на ГЕРБ са тези за възраждане на българското земеделие и спиране обезлюдяването на селските райони и прииждане на населението в големите градове. Той сподели опасенията, че България върви усилено към гръцкия модел на обезлюдяване на огромни територии и превръщане на Атина и Солун в два центъра.
Другите послания в програмата са свързани с конкурентноспособността на българската земеделска продукция, с децентрализацията, доброволното сдружаване.
Експертите на ПП ГЕРБ посочиха, че се говори за възраждане на аграрния сектор, тъй като в момента липсва стратегия на управляващите по отношение на животновъдството. МЗХ няма стратегия, не знае откъде тръгва и накъде върви. Има огромен хаос, констатираха участници в кръглата маса.
Ако програмата на П ГЕРБ заработи, така, както е замислена, корупционната практика ще бъде сведена до минимум, увериха още нейните автори.
 


Сходни връзки

ГЕРБ ПРЕДЛАГА ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА АГРАРНИЯ СЕКТОР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди