изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 13:06 EEST
Църквата скочи срещу съботния гейпарад    
Общество
Варненската и Великопреславска митрополия се обяви против предстоящия гейпарад в София в изявление, разпространено до медиите в града.


В документа се посочва, че Библията определя хомосексуализма като грях, посочва БТА. Църквата определя хомосексуализма като страст, болест и неестествено състояние вследствие на грехопадението, като предлага и пътя за изцелението от този грях, се заявява в позицията на митрополията.
Такива публични прояви прокламират неморалност и се опитват да подменят изконните семейни ценности, смятат от митрополията. Ние не осъждаме и не презираме тези хора, а осъждаме греха на хомосексуализма и скандалното му рекламиране; протестираме срещу опита чрез подобни паради да се търси промяна на общественото мислене и нагласи, така че неестественото да се приеме като естествено и да получи одобрение, се казва още в изявлението на Варненската и Великопреславска митрополия.
Българските националисти вече поведоха открита война срещу гей общността и се обявиха срещу провеждането на поредния парад на хомосексуалисти на 28 юни. Лидерът на Българския национален съюз Боян Расате дори обяви кампания под надслов "Бъди НЕтолeрантен. Бъди нормален". БНС планира в големите градове да бъдат разлепени плакати и да се раздават листовки.
dir.bg
 


Сходни връзки

Църквата скочи срещу съботния гейпарад | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди