изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:54 EET
ЗАПОЧВАТ СЕМИНАРИ ЗА РАВНОПОСТАВЕНОСТ НА МЪЖЕ И ЖЕНИ    
НовиниМинистерството на труда и социалната политика започва провеждането на поредица от над 30 обучителни семинари на тема „Прилагане на подхода джендър мейнстрийминг в процесите на вземане на решения на местно, регионално и национално ниво”.

Първите три семинара ще се проведат от 23 юни 2008 г. в Царево, Поморие, Айтос, Карнобат, Добрич, съобщиха от МТСП. Целта на семинарите е представители на местните нива на вземане на решения – общинска администрация, общински съветници, Бюрата по труда, социалните партньори, неправителствените организации, представители на бизнеса, всички заинтересовани страни и широката общественост, да бъдат запознати с интегрирания подход за равно третиране на половете, т. нар. “джендър мейнстрийминг”.
Подходът джендър мейнстрийминг следва да бъде прилаган във всички нива на вземане на решения за постигане на действителна равнопоставеност на жените и мъжете. Джендър мейнстриймингът включва неограничаващи действия за насърчаване на равнопоставеността и провеждането на специфични мерки в помощ на жените, мобилизиране на всички основни политики и мерки, целящи постигане на равнопоставеност чрез активно и открито съобразяване на етапа на планиране на техните възможни въздействия върху положението на мъжете и жените (т.е отчитане на т. н. джендър перспектива).
Прилагането на интегрирания подход е основен фактор в изпълнението на Европейската пътна карта за равенство на жените и мъжете /2006-2010/ и Европейския пакт за равенство на половете – основополагащи документи на Европейската комисия в сферата на равенство на жените и мъжете. НДТ

 


Сходни връзки

ЗАПОЧВАТ СЕМИНАРИ ЗА РАВНОПОСТАВЕНОСТ НА МЪЖЕ И ЖЕНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди