изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:22 EEST
СЪДЪТ ПОТВЪРДИ УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА УЛИЧЕН СТРЕЛЕЦ    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд потвърди условната присъда от 2 години с 4 години изпитателен срок за уличния стрелец от село Граничар, Шабленско, Исмаил Бектешев. Магистратите от втората инстанция потвърдиха и решението на каварненския районен съд стрелецът той да получи и обществено порицание.

 Мъжът е осъден за това, че на 25 януари миналата година  без да има разрешително  е държал огнестрелно оръжие – гладкоцевна ловна пушка „ИЖ 18” и 11 броя патрони за нея. При безразборна стрелба е причинил лека телесна повреда на братовчед си С. К. Вечерта стрелецът посетил вече пиян дома на двама братя - негови съселяни. Там гостували още двама, сред които и С. К. Бектешев продължил да пие вино и ракия. Под влияние на алкохола предизвикал скандал. При него открито се заканил със саморазправа с домакините си. Към 22,30 ч. напуснал дома им и се прибрал в къщи. Оттам взел оръжието и мунициите, които били законно притежание на баща му. След това се върнал на улицата. Там срещнал двама от компанията и стрелял. Част от сачмите достигнали С. К., но не го ранили. Той се развикал и припомнил на нападателя, че са роднини. Бектешев обаче стрелял отново, подбуден от свой съсед, появил се междувременно на улицата. При този изстрел част от сачмите наранили леко дясната предмишница на С. К.

Присъдата е обжалвана от Бектешев пред Добричкия окръжен съд. Той иска да бъде оправдан и да бъде отхвърлен гражданския иск на пострадалия. От своя страна С. К. също обжалва решението на Каварненския районен съд, защото счита, че присъденото му обезщетение от 1000 лева е ниско за претърпените неимуществени вреди при хулиганските действия на Бектешев.

Добричкият окръжен съд констатира, че Каварненският районен съд правилно е преценил, че Бектешев е осъществил престъплението при пряк умисъл и грубо е нарушил обществения ред като е предизвикал скандал и се заканил с физическа саморазправа с други лица, носел е заредено оръжие в населено място и е стрелял безразборно с него, произвел е непровокирани изстрели срещу съселянин и му е причинил лека телесна повреда. НДТ

 


Сходни връзки

СЪДЪТ ПОТВЪРДИ УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА УЛИЧЕН СТРЕЛЕЦ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди