изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:01 EEST
ОБЩИНАТА Е ГОТОВА ЗА ИЗКУПИ АКЦИИТЕ НА В. НАЙДЕНОВ ОТ “ПФК ДОБРУДЖА”    
Спорт

Решението на местните парламентаристи бе прието под овациите на феновете. “Не знаем дали някой в залата иска Величко Найденов да остане. Искаме футбол, искаме “А” група”, заявиха футболните запалянковци в залата

           

Да започнат преговори общината в Добрич да изкупи акциите на мажоритарния собственик в ”ПФК Добруджа” “КЛЦ Трейд 2001” реши вчера Общинският съвет. На заседанието си местните парламентаристи единодушно казаха “не” на искането на президента на клуба Величко Найденов общината да апортира правото на собственост върху обектите, които вече е апортирала за ползване.



 Става въпрос за централния кооперативен пазар, паркинг за автомобили, магазин на бул. “25 септември”, гостилницата и хотела в АЕМО “Старият Добрич”, центърът за базарна търговия по ул. “Русия”. Решението на Общинския съвет, подкрепено и от феновете на футбола в залата, бе: да се предложи на мажоритарния собственик да започнат преговори за изкупуване от общината на акциите му на стойност не по-висока от номинала. Това трябва да стане до 30 юни 2009 г. В момента община град Добрич притежава 48 процента от акциите на “ПФК Добруджа”, а останалите 52 процента управлява Величко Найденов.

Стана ясно, че има подписка с 2018 подписа на граждани в подкрепа на футбола и петиция, подписана по Интернет, от 524 души.

Антония Кирова от ДСБ заяви, че въпросът се поставя некоректно, защото той не е дали ще има футбол в Добрич, а става реч за собствеността на общината. И припомни, че по цял свят спортът се издържа от бизнеса. И добави: ”Да се наливат средства в нещо, което очевидно не върви, не е разумно”. Председателят на ПК по спорт и младежки дейности Младен Матеев  съобщи решението на комисията да не се даде съгласие за искането на ръководството на ПФК “Добруджа” за апортиране на собственост. Валя Донева посочи, че според счетоводните документи, през миналата година загубите на “ПФК Добруджа” АД са били над 90 на сто от капитала на дружеството. Те са над половината от капитала още от 2003 г., но въпреки изискванията по закон за свикване на общо събрание, това не е сторено, което показва липса на доверие между акционерите. Валентин Николов от АТАКА каза, че ако общината апортира собствеността на въпросните имоти, това е престъпление спрямо гражданите на Добрич, защото става реч за десетки милиони лева.

Кметът Детелина Николова призова Величко Найденов да се извини на добруджанци за обидните квалификации, отправяни към местната власт, респективно към добричлии.

Ако дадем право на собственост върху тези имоти, това означава, че всеки пети лев от бюджета на община Добрич трябва да отива във футболния клуб, каза Диян Дяков от БСП.

Председателят на Общинския съвет Румен Иванов заяви, че няма да допусне който и да е да се опитва да извива ръцете на Общинския съвет и да ги манипулира. Той призова феновете: “Моля ви не позволявайте да ви използват за изтривалки”. И добави, че общинските съветници първи биха се подписали в подписката в подкрепа на футбола в Добрич, ако нещата можеха да се решат с подписи. Той бе бурно аплодиран от феновете, когато увери, че общината има желание да се грижи за футбола в града.  

В изказванията си граждани заявиха, че “Величко Найденов не само уби футбола на нашия град, той го смаза. В цялата 90-годишна история на футбола в Добрич няма случай отборът му да играе срещу селски отбори”.

“Целта ни беше общината да поеме грижата за футбола. Не зная дали някой в залата иска Величко Найденов да остане. Ние искаме футбол, искаме “А” група”, заяви  представител на футболните фенове, които бяха в залата. Те бурно аплодираха идеята да започнат преговори общината да изкупи акциите на Величко Найденов.

Решението бе прието абсолютно единодушно.

Общинските съветници приеха декларация, с която настояват В. Найденов да се извини на обществеността за отправените обиди към местната власт, респективно към добричлии. В нея се казва:

“Вече повече от месец гражданите на Добрич са подложени на непочтени атаки от мажоритарния собственик на ПФК "Добруджа". В кампанията не се спестиха сили и средства, за да бъдат извивани ръцете на Общински съвет Добрич и администрацията на града. Вместо в разумен диалог за бъдещето на футбола, Добрич беше въвлечен в аморална схватка, чиито основни оръжия станаха заплахите, директните лъжи и обидите. Целенасочено и методично общинският съвет като цяло и някои негови представители в частност бяха квалифицирани с безпрецедентни епитети и упреквани в различни непочтени прийоми. Под лозунга "Да спасим футбола" чрез определени медии беше направен груб опит за осъществяване на натиск и дискредитиране на общинския съвет, като безпросветен, дълбоко провинциален и безперспективен.

Днес Общински съвет град Добрич категорично заявява своето възмущение от кампанията, водена от мажоритарния собственик на ПФК "Добруджа". Категорично заявяваме, че всеки спор трябва да бъде решаван с разумни аргументи и с мисъл за настоящето и бъдещето на нашия град, а не с истерични прийоми и груби обиди.

Настояваме за публично извинение от г-н Величко Найденов, тъй като всяка обида, отправена към общински съветник и към местния законодателен орган като цяло, е обида към добричлии, които са избрали този общински съвет. И ние няма да допуснем Добрич и добричлии да бъдат дискредитирани в полза на лични интереси.

Заявяваме още, че ако г-н Найденов не намери мъжество да поднесе извиненията си към хората и общността, които целенасочено обижда, ще се обърнем към правосъдието!”

Общинските съветници решиха да се изискат записи от предавания по телевизия “Добруджа” и да се сезира СЕМ. НДТ

ВЕЛИЧКО НАЙДЕНОВ: "ГОТОВ СЪМ ОЩЕ УТРЕ ДА ПРЕХВЪРЛЯ АКЦИИТЕ СИ" Величко Найденов заяви в ефира на радио "Добруджа", че е изненадан от решението на Общински съвет Добрич, но е готов да прехвърли акциите си. "Решението дойде супер неочкавано за мен, тъй като до последния момент си говорехме други работи, но все пак е хубаво, че има някакъв резултат. Най-добрият вариант е да се запази дружеството, тъй като без това дружество много трудно може да се направи и издържа футболен клуб", каза мажоритарният собственик. Той е готов още днес да се раздели с акциите си в дружеството, но задължително трябва да се постигне някаква договорка с Общината. По думите му формулировката: "на цена не по-висока от номиналната стойност" означава цена между 1 лев и 1 милион. "Не вярвам обаче да искат да купят клуба за 10 лева, все пак сме инвестирали някакви пари. Дружеството си има много ясна цена, тъй като е направена оценка. Ще оторизирам юрист, който да седне на преговори с Общината и да се изчистят всички формалности. Ако това стане, още утре /б.р. днес/ си прехвърлям акциите, гарантирам ви", бе категоричен Найденов. Според него най-удачното бъдеще на "Добруджа" е Общината да се ангажира с издръжката на клуба, а евентуално да се намерят и бизнесмени, които да помагат финансово под различни форми.
 


Сходни връзки

ОБЩИНАТА Е ГОТОВА ЗА ИЗКУПИ АКЦИИТЕ НА В. НАЙДЕНОВ ОТ “ПФК ДОБРУДЖА” | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди