изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:48 EEST
МАРКИРАТ СЪС СТИКЕРИ ГОДНАТА ЗА ЖЪТВА ТЕХНИКА    
Ред и сигурностЗапочна проверка на земеделската техника, която ще участва в жътвената кампания тази година. Служители на пожарната вчера извършиха проверки на техниката на земеделска кооперация в село Малка Смолница и направиха инструктаж, информират от пресслужбата на ОД "Полиция".

Проверката, която ще продължи до 30 юни, е продиктувана от повишаването на пожарната опасност в региона, която се достига с настъпването на восъчната зрялост на житните култури. Според наблюденията и статистиката на огнеборците не са редки и случаите, когато пожари в сухи треви и стърнища спомагат за унищожаването на горски масиви и полезащитни пояси. Преобладаващата причина за пожарите по време на прибиране на реколтата е небрежност при боравене с открит огън в съседство с житните масиви и техническа неизправност в селскостопанската техника, заявяват още от пресцентъра на полицията.

С цел опазване на реколтата от пожари за работа в масивите се допуска само изправна техника. Това се удостоверява със специален стикер, който стопаните получават след проверката. Навсякъде по желание на заинтересованите лица се провеждат и инструктажи, на които специалистите от противопожарна безопасност обръщат внимание на правилата, гарантиращи пожарната безопасност по време на прибиране на реколтата.

В Малка Смолница служители на II РС "ПБЗН" поставиха стикери за техниката и проведоха инструктаж. Пред всички присъстващи бе направена и демонстрация на противопожарното съоръжение и намиращия се в кооперацията водоем.

Огнеборците още веднъж припомнят, че при движение на земеделската и транспортната техника не бива да се допуска буксуване и допир на ауспуха до суха растителност. Не се допуска паркиране и ремонтиране на земеделска и транспортна техника в и в близост до узрели зърнени масиви. При откриване на признаци на пожар в полето трябва да се търси най-бързата възможност за подаване на съобщение на пожар на тел. 160. НДТ

 


Сходни връзки

МАРКИРАТ СЪС СТИКЕРИ ГОДНАТА ЗА ЖЪТВА ТЕХНИКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди