изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:48 EEST
5 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА УКРИВАНЕ НА КРАДЕНА КОЛА    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд отмени постановената от Районен съд в Добрич оправдателна присъда на 45-годишния Александър Пехливанов от Добрич и го призна за виновен в укриване на чужд автомобил „Фолксваген Голф 3”, за който предполагал, че е придобит чрез престъпление.

 Окръжните магистрати го осъдиха на пет години затвор при първоначален строг режим и глоба в размер на 2 000 лв. Обвинението срещу Пехливанов е, че при условията на опасен рецидив през март 2003 г. е укрил чужд автомобил, като е предполагал, че е краден. Колата „Фолксваген Голф 3” е била на стойност 4 320 лв. и е собственост на варненец.

В края на март 2003 г. Пехливанов оставил въпросната кола в гараж, взет под наем от негов познат. На другия ден обвиняемият предложил на своя наемодател, да му помогне да разглобят паркирания в гаража „Фолксваген Голф 3”  с обяснение, че ще продаде частите на свой приятел, който бил блъснал собствения си автомобил от същата марка. В продължение на няколко дни двамата свалили ламарините и всички части и детайли от купето, с изключение на двигателя. Пехливанов решил да нареже автомобила, но познатият му се уплашил и отказал да му помага. Уличеният свършил това със съдействието на друг човек, който още не е установен. Започнали да заличават номерата на рамата и на двигателя, за да отстранят идентификационните белези на откраднатата кола. Тя е иззета от служители на реда на 7 април същата година. До 1 юли 2004 г. Пехливанов е бил арестуван. След това мярката му за неотклонение е променена в по-лека. По информация на ОД “Полиция” той е напуснал страната в посока Румъния през април 2007 г. 

През април тази година Добричкият районен съд го оправдава, но районната прокуратура обжалва. Според прокуратурата,  той се е укрил от страх от ефективно наказание, защото деянието му е извършено в срока на условно предсрочно освобождаване по друга присъда. Той е бил осъден на 18 години затвор през 1996 г. за убийство.   В момента Пехливанов е с неизвестно местоживеене, не е семеен, осъждан е три пъти. НДТ

 


Сходни връзки

5 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА УКРИВАНЕ НА КРАДЕНА КОЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди