изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:06 EEST
Цветан Тончев: С около 10% по-малко са туристите в началото на лятото у нас в сравнение с 2007 г.    
ТуризъмСофия. Оправдаха се очакванията за намаление на туристите в началото на летния туристически сезон, каза пред Агенция “Фокус” Цветан Тончев, председател на Българска туристическа камара.

По думите му намалението е с около 10 % в сравнение с 2007 г. и то е в резултат на строителството и на това, че базата ни е станала такава – от градска среда, отиваш на градска среда. Като друга причина Тончев посочи неуредиците около визите за руски туристи, които продължават да се редят на опашки. “Говори се, че нещата са решени, но всъщност нищо не е решено. Визите се издават трудно, хората се редят на опашки по 50 – 100 човека – по вина на туроператорите, които били неграмотни. Това не е вярно. Изглежда правим програми, с които за да се работи, човек трябва да е с техническо образование”, заяви той. По думите му при българските туристи има малко увеличение.
Най-сериозен е проблемът със строителството в момента в Слънчев бряг, в Златни пясъци. Има проблеми и с чистотата – и на плажа, и в комплексите.
Председателят на Българската туристическа камара каза, че сумата, която се плаща от един хотелиер например, е твърде голяма – най-малко 50 000 лева за сезон само за събиране на смет, а сметта се събира през ден от общините. Всъщност трябва да се събира ежедневно, даже два пъти на ден.
По думите на Цветан Тончев са се оправдали очакванията от зимния сезон – има ръст на туристите с 15-18%, има и повече приходи.
Веселина ЙОРДАНОВА
 


Сходни връзки

Цветан Тончев: С около 10% по-малко са туристите в началото на лятото у нас в сравнение с 2007 г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди