изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:43 EEST
БТК намалява отново цените на разговорите от фиксиран към мобилен телефон    
ИкономикаС още 4 до 16 стотинки на минута пада цената от 1 юли

 

От 1-ви юли БТК намалява още веднъж цените на разговорите от фиксиран към мобилен телефон. След като Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) задължи мобилните оператори да свалят цените за приемане на обаждане в мрежите си, телекомът остава лоялен към своите клиенти и също намалява крайните си цени за втори път през тази година.

 

Според решението на регулатора мобилните оператори свалят цените на едро на четири етапа. БТК пренася намалението директно върху своите крайни клиенти и от днес минута разговор към мобилен телефон от мрежите на Мтел и Глобул ще струва с от 4 до 16 ст. по-малко отколкото до сега в зависимост от абонаментния план.

 

И към момента за клиентите на БТК най-ниска е цената за разговори към мрежата на vivatel, която ще остане непроменена. Разговорите от БТК телефон към мрежата на най-бързо развиващия се мобилен оператор и сега се провеждат на цени с близо 1/3-та по-ниски от тези към останалите, заради подписаното през 2006 г. споразумение за взаимно свързване между двете компании. В момента е активна и лятна промоция за клиентите на БТК Груп и те могат да говорят безплатно между двете мрежи в съботите и неделите до края на август.

 

Към момента 5-минутен разговор от стационарен телефон при най-използвания план – БТК „У Дома 50” към мрежите на два от мобилните оператори струва около 2,60 в часовете на слаб трафик. От 1 юли цената на такъв разговор ще намалее с още 21 ст, след като през първия етап тя падна с 25 ст. На финала през 2009 г. клиентът ще плаща само 1.80 лв. за целия разговор, който в началото му е струвал 2,90 лв.

 

Първият етап от въвеждането на по-ниските цени за разговори от фиксиран към мобилен телефон започна на 1 февруари. Вторият епат стартира от 1 юли и ще продължи до 31 декември. През този период цените ще паднат с 6% при силен и с 8% - при слаб трафик. Следващите намаления ще се случат на 1-ви декември тази година, както и на 1 юли 2009 г. През 2009 г. обажданията ще бъдат вече 37% по-евтини.

 


Сходни връзки

БТК намалява отново цените на разговорите от фиксиран към мобилен телефон | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди