изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:14 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД "ПОЛИЦИЯ" - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

Тежка автомобилна катастрофа между Сенокос и Безводица, в която загина 22-годишен младеж, други двама са ранени



            През изминалото денонощиe на територията обслужвана от ОД ”Полиция” – гр. Добрич са регистрирани три  престъпления и произшествия.

           

1.На 30 юни 2008 г. около 12,00 часа в гр.Балчик при специализирана полицейска операция, организирана от служители на РПУ Балчик са установени и задържани три лица, съответно мъж и жена от гр. Варна, на 32 и 37 години  и 23 – годишен жител на гр. Балчик. Задържаните лица са заподозрени за притежаване и продажба на наркотици. От района на местопроизшествието служителите на полицията са иззели около 7 грама наркотично вещество, пакетирано в няколко десетки  дози. При осъщественото  полево тестуване,  наркотичното вещество отреагира на хероин.

            Активната работа на полицията по изясняване на обстоятелствата около случая продължава. Заподозрените  лица са задържани за срок от 24 часа в РПУ Балчик.

            Образувано е досъдебно производство.

            Това е поредната полицейска операция на територията обслужвана от ОД “Полиция” гр.Добрич, целяща недопускане разпространението на наркотични вещества в курортните селища по северното Черноморие.

 

 

            2. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия, организирани от служители на сектор “Криминална полиция” при Първо РПУ – Добрич са установени и задържани две лица от гр.Добрич с инициали И.Д. 22-годишен и И.И. 37-годишен, обявени за общодържавно издирване. Двете лица са издирвани от служители на полицията по искане на Окръжна следствена служба – гр.Добрич.

            Предадени са на ОЗ “Охрана” – Добрич.

            През   денонощието на територията на област Добрич  са  регистрирани осем пътно-транспортни произшествия с един загинал и трима ранени гражданини. Пътните инциденти са станали в гр. Добрич/3/ и на територията на общините Каварна /2/, Балчик /3/ и Добричка /1/.

 

               На 30 юни 2008 година, около 18.30 часа           от служители на Първо РПУ – Добрич е установен 49 – годишен водач на лек автомобил от с. Бранище, общ. Добричка с инициали К.П., управлявал след употреба на алкохол над 1.2 промила.  Техническото средство, с което е изпробван е отчело 2,03 промила. Непосредствено преди установяването на наличието на алкохол К.П. е участвал в пътно-транспортно произшествие с материални щети. Задържан е за срок от 24 часа в Първо РПУ Добрич, тъй като управлението на моторно-превозно средство след употреба на алкохол над 1,2 промила е престъпление по чл.343, буква “б” от НК.

 

                        На 30 юни 2008 г. около 15,00 часа по пътя с.Крушари – гр. Добрич, е възникнало пътно-транспортно произшествие, при което 65-годишния Д.Я. от гр.Добрич, управлявайки мотоциклет марка “Ямаха”е напуснал платното за движение и паднал. В резултат на пътния инцидент водачът е получил фрактра на четири ребра. Настанен за лечение в отделението по неврохирургия при МБАЛ Добрич. Няма опасност за живота му.

                        Обстоятелствата довели до възникването на пътния инцидент се изясняват.

 

             На 01 юли 2008г. около 03.00 часа по пътя гр. Добрич – гр. Балчик, в отсечката между селата Сенокос и Безводица, общ. Балчик, е възникнало тежко пътно – транспортно произшествие, при което лек автомобил марка “Хонда – Сивик”, управляван от Я.Д./22г./ от гр. Добрич е напуснал платното за движение и се ударил последователно в две крайпътни дървета. Вследствие на пътно – транспортното произшествие водачът на автомобила е починал в болницата на гр.Добрич. Пътуващите с него две лица от гр. Добрич, на 17 и 19 години са настанени за лечение в  отделението по Хирургия при МБАЛ – Добрич, съответно с фрактура  на челюст /17г./ и охлузни рани по тялото /19 г./.Няма опасност за живота им.

              Причините довели до възникването на пътно – транспортното произшествие се изясняват в условията на досъдебно производство.                     

     Поделенията  на ОД”ПБЗН”– Добрич са участвали в гасенето на  един пожар.

                                                                                                  

 

 

01.07. 2008 г                                          ОД ”ПОЛИЦИЯ” –гр.ДОБРИЧ                                  
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД "ПОЛИЦИЯ" - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди