изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:08 EEST
39-ГОДИШЕН ОСТАВА ПОД СТРАЖА ЗА КРАЖБА НА ЛЮЦЕРНА    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд потвърди определението на Районен съд – Добрич, за „задържане под стража” на 39-годишния Гено А. Михалев от с. Божурово, съобщиха от съда вчера. Срещу мъжа се води наказателно производство за кражба.

На 20 срещу 21 юни, като е използвал моторно-превозно средство, той откраднал 120 бали люцерна от земеделски блок в землището на с. Божурово. Престъплението му се явява тежко умишлено и е извършено в условията на опасен рецидив. Наказателният кодекс предвижда за него наказание „лишаване от свобода” от 3 до 10 години. Михалев признава вината си, като обяснява деянието с употреба на алкохол. На 24.06.2008 г. Добричкият районен съд постановява задържането му под стража, информират оттам.  

Михалев е обжалвал определението пред въззивната инстанция с мотив, че трябва да се грижи за семейството си.

Добричката окръжна прокуратура се е противопостави на искането, като се е позовала на криминалното минало на задържания и опасността той да се укрие или да извърши друго престъпление. Михалев е осъждан многократно за престъпления против собствеността, като през април 2004 г. е изтърпял ефективна едногодишна присъда.

Добричкия окръжен съд е приел, че събраните доказателства дават възможност да се направи обосновано предположение за  авторство на Михалев в извършеното престъпление. Като е взел предвид опасността обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, тричленният въззивен състав е потвърдил определението на първата съдебна инстанция.

Допълнителните данни за Михалев сочат, че той е неженен и безработен. Актът на Добричкия окръжен съд не подлежи на обжалване, съобщават още оттам. НДТ

 


Сходни връзки

39-ГОДИШЕН ОСТАВА ПОД СТРАЖА ЗА КРАЖБА НА ЛЮЦЕРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди