изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:07 EEST
ПЪРВИ ПАТРОНЕН ПРАЗНИК ОТБЕЛЯЗА ГИМНАЗИЯ “РАЙКО ЦОНЧЕВ”    
ОбразованиеЧастната профилирана гимназия по бизнес и туризъм “Райко Цончев” в Добрич вчера отбеляза своя първи патронен празник. Той е свързан с Петровден, когато преди 100 години е положен първия камък на училището, което е финансирал благодетеля на Добрич и патрон на гимназията Райко Цончев, обясни за НДТ директорът на гимназията Димитрина Каменова.

По този повод педагогическият съвет на най-младото учебно заведение в Добрич е решил, именно на Петровден да се отбелязва патронният празник на гимназията. Тържественото шоу вчера бе подготвено от учениците в гимназията, които са учредили своя фирма. Тя е с предмет на дейност организиране на светски събития и се нарича “Млади души”. Предвиден бе и ритуал по приемане на новите ученици. Те трябваше да изядат парче торта без прибори.

Вчера за първи път ръководството на гимназията връчи своите преходни награди – статуетки, изработени от родителите на един от учениците в училището. С най-голяма тежест бе статуетката “Мениджър за една година”. Тя бе присъдена на управителя на ученическата фирма Павлин Йорданов. Бе присъдена награда за най-висок успех по английски език, по български език и литература, за най-добър спортист. Тази година статуетката за най-добър математик не бе присъдена.

На церемонията вчера Д. Каменова връчи и първото свидетелство за завършено основно образование, което се връчена от гимназията. То бе за Велин Минчев.

Бяха връчени и удостоверенията на новите ученици в гимназия “Райко Цончев”, където девизът е “Ние сме училище на щастливите”.

НДТ

 


Сходни връзки

ПЪРВИ ПАТРОНЕН ПРАЗНИК ОТБЕЛЯЗА ГИМНАЗИЯ “РАЙКО ЦОНЧЕВ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди