изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:31 EET
ЛЯТОТО ПОСТАВИ НА ИЗПИТАНИЕ ВОДНИТЕ СПАСИТЕЛИ    
НовиниСамо за един ден - в събота, на плажа в Албена са регистрирани 68 инцидента с плуващи туристи, при които се наложило водните спасители към Областния съвет на Български Червен кръст да извличат туристи от водата и да им оказват съответната професионална помощ, съобщи ръководителят на милосърдната организация в Добрич д-р Артюн Еринозов.

 25-годишен младеж бил спасен от Георги Петров, спасител на 14-и пост. След допълнителни реанимационни действия от медицински специалисти, младежът е възстановен и е извън всякаква опасност. Морето на 28 юни било с обратни течения по бреговата ивица и образуване на дънни ями, обясниха специалисти. Заради това бил издигнат червен флаг, означаващ "къпането забранено". Въпреки флага и непрекъснатите викове и свирки на спасителите, много от туристите не се съобразили и влизали във водата. От БЧК изтъкват, че благодарение на професионализма и всеотдайността на спасителите по цялата плажна ивица в Албена, фатални последствия от своеволията на туристите няма.

Друг тежък ден за спасителите бил 20 юни. Тогава били регистрирани 17 водни инциденти. Явор Георгиев на 24-и пост успял да спаси от явна гибел майка и дъщеря - румънски туристи.

Водно спасителната служба в КК „Албена” е в процес на доокомплектоване. Всички постове са оборудвани с необходимите индивидуалните спасителни средства, със спасителни буйове и въжета, флагова сигнализация, а зоната за къпане е маркирана с плаващи знаци - шамандури. Всички вишки са снабдени с информационни табла, на които на български, руски, английски, немски и на френски език са изписани основните правила за къпане, задължителни за всички туристи. Изработени са брошури на същите езици - с десетте основни правила за безопасно къпане, които ще се разпространяват сред туристите в Албена. От днес водно спасителната служба към БЧК ще има и собствен джет. Планирано е през следващата година джетовете да станат 3. НДТ

 


Сходни връзки

ЛЯТОТО ПОСТАВИ НА ИЗПИТАНИЕ ВОДНИТЕ СПАСИТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди