изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:59 EEST
ДЕЦАТА ЩЕ СА ОСВОБОДЕНИ ОТ ТУРИСТИЧЕСКА ТАКСА    
ТуризъмОбщинският съвет в Балчик реши вчера децата на възраст до 12 години да бъдат освободени от туристическа такса за следващия сезон. Съветниците не приеха предложението таксата за всички да бъде 1 лев.

Определената вчера туристическа такса предвижда собствениците на места за настаняване с категория „една звезда” да плащат 0.70 лв. С десет стотинки повече ще плащат хотелите с две звезди. 90 стотинки е таксата на човек за ден в хотели с три звезди, 1.10 лв - за хотели 4 звезди. В луксозните пет звездни хотели таксата на ден е 2 лева.

По време на дискусията някои от съветниците предложиха преференцията от 50% намаление за пенсионерите, които почиват на територията на общината, да остане, но това не бе подкрепено от повечето техни колеги.
Кметът Николай Ангелов обяви, че за миналата година в общинския бюджет са влезли малко над 370 хиляди лева от курортна такса, като най-голям платец си остава курортът „Албена”. В отговор на предложение хотелите да плащат според разположението си, той заяви, че независимо от мястото, туристическите обекти се оценяват според класата и обслужването си. Според кмета приходите от туристическа такса трябва да се харчат не само за реклама, а и за изграждане на туристическа инфраструктура.
Има промяна и в санкциите, които ще бъдат налагани на некоректните собственици на туристически обекти. 200 лева ще заплащат физическите лица, които не внасят туристическа такса в срок, а 500 лева ще плащат юридическите лица. НДТ
 


Сходни връзки

ДЕЦАТА ЩЕ СА ОСВОБОДЕНИ ОТ ТУРИСТИЧЕСКА ТАКСА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди