изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 12:49 EEST
БРАТЧЕТА СЕ УДАВИХА В ЯЗОВИР КРАЙ ЖЕГЛАРЦИ    
Новини

Сенан и Сейхан били единствените деца в семейството на шивачка и безработен

 

Две братчета от Жегларци се удавиха днес по обяд в микроязовира край селото, научи НДТ. Първокласникът Сейхан и по-големият от него с една година Сенан отишли да си играят около язовира, който местните определят по-скоро като гьол. Големият имал умствени проблеми и учел в помощното училище в Каварна. Братчето му тази година завършило първи клас в училището в Жегларци. Били добри деца, обясняват съселяните.



 

Както си играели, баткото решил да се къпе в язовира и влязъл. В следващия момент обаче започнал да се дави. Тогава малкият Сейхан влязъл да го спасява. Случващото се забелязали жените, които чистели гробището на селото. Те веднага повикали говедарче, което било наблизо. Когато то успяло да извади децата от язовира, те вече били мъртви, научи НДТ.

Микроязовирът бил дълбок едва около два метра. Говедарите водели там да поят животните. Редовно имало много рибари. Дори и предния ден. Вчера обаче, за лош късмет, нито един рибар не бил хвърлил въдица. В селото вчера не можеха да се съвземат от сполетялата ги трагедия, която отне и двете деца на семейството. Родителите на удавените братчета били около 40-годишни. Нямали други деца. Майката работела като шивачка в цеха на италианската фирма “Дека”. Бащата на Сенан и Сейхан бил безработен. Случилото се ги съсипало.

Вчера телцата на децата били откарани в Съдебна медицина в Добрич за аутопсия. Едва след това ще бъде разрешено погребението им, научи НДТ от кметството в селото, което наброява около 1000 души.

Във връзка с инцидента вчера при кмета на Тервел Живко Георгиев бе свикано извънредно заседание.       

В разпространената от ОД “Полиция” информация се казва, че около 13.30 часа в РПУ в Тервел е получено съобщение  от с. Жегларци за това, че в неохраняем микроязовир в покрайнините на селото са се удавили две момчета на 8 и 9 години от същото село.           От изпратената в района на местопроизшествието дежурна оперативна група на РПУ е установено, че трагичния инцидент е станал по време на къпане на деца от с.Жегларци в горепосочения  водоем. Труповете на двете деца са изпратени за аутопсия в катедра “Съдебна медицина” гр.Добрич.

            Обстоятелствата около случая се изясняват в условията на досъдебно производство, се казва още в пресинформацията от ОД “Полиция”. НДТ

 


Сходни връзки

БРАТЧЕТА СЕ УДАВИХА В ЯЗОВИР КРАЙ ЖЕГЛАРЦИ | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БРАТЧЕТА СЕ УДАВИХА В ЯЗОВИР КРАЙ ЖЕГЛАРЦИ
Автор: Anonymous да 2008-12-25 @ 11:13 EET
КОИ СА ДЕЦАТА
stamen
Автор: Anonymous да 2010-12-23 @ 17:41 EET
maleee kakva tragediq
БРАТЧЕТА СЕ УДАВИХА В ЯЗОВИР КРАЙ ЖЕГЛАРЦИ
Автор: Anonymous да 2010-12-23 @ 21:03 EET
Жалко !Много жалко по такъв нелеп начин.
БРАТЧЕТА СЕ УДАВИХА В ЯЗОВИР КРАЙ ЖЕГЛАРЦИ
Автор: Anonymous да 2010-12-24 @ 16:32 EET
Абе хора, датата не гледате ли? Какво има да коментирате на новина от 2008 г.?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди