изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:44 EET
Миков: Няма опасност от нов силен взрив, тротилът в складовете е изгорял    
НовиниХората от Челопечене вече са евакуирани извън мястото на взрива, но до момента не се предвижда да им бъде осигурен подслон. Това съобщи министърът на вътрешните работи Михаил Миков по време на извънредното заседание на правителството във връзка с продължаващите от сутринта взривове.

Той и министрите на отбраната Николай Цонев и на околната среда Джевдет Чакъров потвърдиха, че опасност за здравето на населението няма.

Тротилът, за който се очакваше да избухне и да нанесе най-много щети, вече не е опасен, тъй като е изгорял, каза на извънредна пресконференция министърът на вътрешните работи Михаил Миков. Военният министър Николай Цонев обясни, че щетите, нанесени от взривовете в Челопечене, ще бъдат възстановени. По какъв начин ще стане ясно след решение на правителството. Цонев каза още, че няма опасност от обгазяване и всички боеприпаси отделят само въгледроден окис, който се изпарявал.

В момента продължават единични взривове, няма пострадали хора. Министърът на околната среда Джевдет Чакъров съобщи, че всички проби на въздуха в София показват, че няма завишаване на допустимите норми от вреди частици и газове. В района на Чепинци пет пъти е повишено съдържанието на прахови частици.

Все още не е ясно каква причината за взрива. Това може да стане ясно най-малко един час след последния взрив, който все още не се знае кога ще бъде.

dariknews.bg

 


Сходни връзки

Миков: Няма опасност от нов силен взрив, тротилът в складовете е изгорял | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди