изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:04 EEST
По морето туристите са малко, но цените - високи    
ТуризъмТуристите по презастроеното Черноморие са по-малко от миналата година, но за сметка на това цените са по-високи. Това е равносметката от началото на активния летен сезон. Според туроператори чужденците в морските курорти са намалели с около 25-30% в сравнение с миналото лято.


Един от проблемите е в драстичното разминаване на цените. Повечето туристи, ползващи all inclusive, са по-бедни и плътно си стоят в хотела. Хотелиерите се мъчат да наваксат от по-заможните, които се хранят по заведенията или ползват услуги, които не са предплатени. Пицата на Златни пясъци е 12 лв., салатите - между 6 и 8 лв., възмути се Красимира Георгиева, шеф на туроператора "Курклуб" за Североизточна България, който обслужва немски туристи.
Калин Сутев от немския туроператор ITS пък заяви, че в началото на сезона е имало оплаквания от дублиране на легла. Според него Слънчев бряг изпреварва по ръст на туристи курортите от Северното Черноморие, защото средната услуга там излиза с 1-1.5 евро по-евтина. Шефът на Съюза на собствениците на Златни пясъци Марчо Кръстев пък се оплака от високите цени на плажа. Шезлонгът и чадърът излизали над 20 лв., като в други страни били наполовина по-евтини, а в Турция - безплатни. В Слънчев бряг например чадърът е 7 лв., шезлонгът - също.
Отливът на скандинавски туристи вчера бе основната тема на разговора между зам. външния министър Милен Керемедчиев и посланиците на скандинавските държави. Туристическите ни босове се опасяват, че спадът на скандинавски туристи т.г. ще е около 50% след миналогодишното убийство на шведски гражданин и последвалите бурни реакции на скандинавските медии. Керемедчиев помоли посланиците вчера да разяснят подобренията на сигурността в курортите ни. Посланиците са споделили, че освен липсата на сигурност в българските курорти лошото обслужване също кара скандинавците да изберат друга посока за пътуванията си.

КОНТРА
В Слънчев бряг пък твърдят, че проблеми няма. "Базата е съвсем нормално запълнена - от порядъка на 70-80%, а някъде дори 90%", каза собственикът на хотелите "Хелена" Младен Мутафчийски. Според него проблемите у нас идват от презастрояването, но не с хотели, а с блокове с апартаменти за продажба. Собствениците им ги преотдават на специално регистрирани акционерни дружества. Тези АД управляват огромно количество отдадени им апартаменти и ги предлагат на нереални цени от по 5-6 евро на вечер.

segabg.com

 


Сходни връзки

По морето туристите са малко, но цените - високи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди