изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:53 EEST
ДСБ иска оставката на Емел Етем и анкетна парламентарна комисия за разследване на взривовете    
Парламент

София. ДСБ иска оставката на Емел Етем и анкетна парламентарна комисия за разследване на взрива в бойни складове.



Това обяви в парламента лидерът на ДСБ Иван Костов, предаде репортер на Агенция "Фокус". Според Костов – при сутрешната експлозия на военни складове в столичния квартал Чепопечене е проличала некомпетентността на управлението. Министърът на извънредните ситуации Емел Етем е отишла на мястото на аварията с часове закъснение. Проличало е за пореден път, че Етем не е в състояние да създаде организация за защита на обекти и населението. Според ДСБ – това е присъщо за Етем.
Народното събрание също не е било на висота при избухналата авария, тъй като към 12 часа депутатите все още нямат официална информация за взривените складове от изпълнителната власт.
“Искаме анкетна комисия, за да изпълним гражданските си задължения, и за да кажем на хората защо избухва такава гигантска авария”, посочи Костов. По този начин ще се контролира работата на изпълнителната власт. Лидерът на ДСБ каза, че ако е вярно, че складовете са имали само двама охранители, това означава, че цялата държава я няма.
Иван Костов допълни, че от взривовете се изхвърлят тежки диоксиди. Те затормозяват дишането и са вредни за хората. Освен това – на хората не са раздадени обезопасяващи материали.
Цветана ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

ДСБ иска оставката на Емел Етем и анкетна парламентарна комисия за разследване на взривовете | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди