изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:15 EEST
ПРОСВЕТНИЯТ МИНИСТЪР ОТКАЗА ПРЕОБРАЗУВАНЕ НА УЧЕНИЧЕСКОТО ОБЩЕЖИТИЕ    
НовиниВ последния брой на “Държавен вестник” №59 е публикувана заповед № РД-14-225 от 10 юни 2008 г. на министъра на образованието и науката Даниел Вълчев.

 В нея се казва, че след като е взел предвид становището на Регионалния инспекторат по образование в Добрич и на експертна комисия, той отказва преобразуване на Ученическо общежитие – Добрич, в несамостоятелно общежитие към Спортното училище “Г. С. Раковски”. Аргументите, които министърът сочи са, че не е регламентирана процедура за преобразуване на обслужващо звено в училище.

“В момента общежитието се ползва от ученици от различни училища и градове, а при евентуалното му преобразуване, ще се ползва само от учениците от Спортното училище “Г. С. Раковски”. Предложеното преобразуване е нецелесъобразно, тъй като с него не се постига оптимизиране на мрежата от обслужващи звена.”, се казва още в заповедта на министъра. Тя може да бъде обжалвана в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.

Припомняме, че решението за преобразуването на общежитието бе взето от Общинския съвет по предложение на общинската администрация. НДТ

 


Сходни връзки

ПРОСВЕТНИЯТ МИНИСТЪР ОТКАЗА ПРЕОБРАЗУВАНЕ НА УЧЕНИЧЕСКОТО ОБЩЕЖИТИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди