изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:17 EEST
Бойко Борисов: Кризисен щаб към общината има и той действа адекватно за разлика от правителството    
НовиниСофия. „Кризисен щаб към общината има и той действа изключително адекватно и дисциплинирано при създалата се кризисна ситуация, за разлика от правителството", се казва в изявление на кмета на София Бойко Борисов, изпратено до медиите от общинския пресцентър.

 "Представители на щаба, аз, като кмет на Столична община, кметовете на „Кремиковци” и Челопечене и директорът на Столичния инспекторат бяхме още в 6.40 ч. на мястото на взривовете и точно ние взехме решение хората там да бъдат евакуирани. На евакуираните е осигурена храна и вода, осигурихме и автобуси за превозване на гражданите. Имахме среща и с администрацията на Областната управа, за да координираме действията си. Ако имаше адекватно правителство, нямаше да се получи тази паника сред хората. Първо, от ресорните министерства липсваше каквато и да било информация, а след това за вида и количеството на боеприпасите беше разпространена грешна такава. Още веднъж лъсна и тоталната липса на организация и контрол от страна на държавните институции върху тяхната собственост, в случая този склад, който се намира на територията на Столична община", твърди още столичният градоначалник.
Според него обстановката вече е по-спокойна, защото правителството заработи адекватно, но за съжаление няколко часа след взривовете. "Сега чакаме становище от Министерството на извънредните ситуации, кога ще бъде безопасно да върнем хората по домовете им”, заяви кметът Бойко Борисов.
Столична община призовава гражданите, живеещи в района на взривовете, при намерени елементи с неустановен характер в техните имоти, да сезират компетентните органи и по възможност да не се докосват до осколките.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Бойко Борисов: Кризисен щаб към общината има и той действа адекватно за разлика от правителството | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди