изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:13 EEST
Бутат кабинета VI    
Парламент
Всички политически сили, включително и независимите депутати, са се обединили, че ще има шести вот на недоверие към кабинета.


Това съобщи Стефан Софиянски (БНС), цитиран от БТА, след провеждане на консултации в парламента. Има предложени мотиви, каза той, като основният е за неадекватното управление и неговия провал в условията на членството на България в Европейския съюз (ЕС).
Правителството не отговаря на изисквания на правителство на страна от ЕС, подчерта Софиянски. Той уточни, че единият акцент ще е върху неусвояването на средствата. До идния четвъртък колегите ще дадат предложения и допълнения към мотиви, започва и събирането на подписи, каза още той.
Според независимия депутат Лъчезар Иванов "България се явява като донор към ЕС и не може да отговори на критериите и изискванията на останалите държави-членки". Той информира, че точна дата за внасянето на вота не е фиксирана, но най-вероятно следващия четвъртък ще стане ясно. Не може единствено България в ЕС да не може да усвоява фондове и да бъде в крак с развитието на ЕС, допълни Иванов.
Първият вот на недоверието към правителството беше на 19 април 2006 г. заради несправяне с наводненията. Вторият вот беше на 22 февруари 2007 г. за тежките проблеми в българското здравеопазване, от което 92% от българските граждани са недоволни. Третият вот на недоверие беше в резултат на учителската стачка, внесен на 16 октомври 2007 г. Четвъртият вот на недоверие бе за корупцията и се проведе на 22 февруари. Последният пети вот беше заради "обвързаността на управляващите с организираната престъпност" и бе гласуван на 11 април тази година. dir.bg
 


Сходни връзки

Бутат кабинета VI | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди