изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:35 EEST
ЗА 20 ЛЕВА 40-ГОДИШЕН МЪЖ ЛЕЖИ В ЗАТВОРА ВЕЧЕ 10 МЕСЕЦА    
Ред и сигурност

Завеждат контра процес срещу свидетелите за лъжливи показания

 

40-годишният Боян Георгиев Петров вече 10 месеца е в затвора, обвинен че е взел 20 лева след сбиване. За това в редакцията на НДТ ни информира неговият познат Златко Захариев.



 

 

Инцидентът е станал в края на лятото миналата година. Тогава Боян отишъл в Оброчище, където негов доведен племенник извършил побой над пиян и му счупил два зъба. Боян и още двама души се обадили на органите на реда да дойдат. Полицаите се забавили и тримата тръгнали да се прибират. След няколко дни пострадалият се жалвал, че имал 20 лева в джоба си и че Боян го ритал жестоко в тялото и му взел парите.

Първоначално всички свидетели отричали, че Боян е взел парите и че е нанесъл побой. Според Захариев, поради липса на доказателства и неправилно водене на разпитите от страна на дознателя Калев, делото се прекратило. При подновените разпити свидетелите коренно са променили показанията си. Майката на побойника е заявила, че дознателят насилствено я принудил да признае за побоя на Боян и че той е взел парите. Тя се оплакала, че разпитващият я натискал по краката, за да чуе това, което той искал.

“Разочарован съм от начина, по който се водят разпитите и делото. Сега очаквам Боян да бъде осъден, защото по някакъв начин трябва да оправдаят няколкото месеца престой в затвора. Аз обаче съм решен да заведа контра процес и да съдя свидетелите за лъжливи показания” - заяви Златко Захариев. 

Той сподели още, че обвиняемият 3-4 пъти е лежал в затвора. Преди 4 години Боян излязъл и коренно се променил. Златко му дал изоставена и занемарена вила близо до гробищния парк в Добрич, която настоящият затворник ремонтирал и въвел в прилежен вид. Откакто е на свобода, Боян работел и помагал на всички. Показал, че последното наказание го променило в положителна насока.

Следващото заседание по делото в Окръжния съд в Добрич е на 10 юли от 9.30 часа. Случаят обаче в действителност показва защо българите нямат вяра в правосъдната ни система, след като хора биват убивани на пътя при катастрофи, а техните “гробари” получават условни присъди. Обвиненият в побой и 20 лева Боян вече лежи над 10 месеца в затвора.

След следващото заседание по делото ще вземем мнението на дознателя и засегнатите страни по казуса. НДТ     

 


Сходни връзки

ЗА 20 ЛЕВА 40-ГОДИШЕН МЪЖ ЛЕЖИ В ЗАТВОРА ВЕЧЕ 10 МЕСЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди