изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:11 EEST
ЩЕ СЛЕДЯТ ОСЪДЕНИТЕ НА ПРОБАЦИЯ С ЕЛЕКТРОННИ ГРИВНИ    
Ред и сигурностСъвсем скоро осъдените на пробация в страната ще имат електронни гривни на краката си, с които ще се следи местонахождението на им, съобщи за НДТ началникът на областно звено “Изпълнение на наказанията” в Добрич Гичо Гичев.

 

Електронните гривни, които ще носят осъдените на пробация и затворниците, ще работят на принципа на JPS-системата. Устройствата ще сигнализират, когато осъдените се отдалечат на 10 км от града, който не трябва да напускат.

Инициативата ще се реализира по проект - по подобие на приложението й в Англия.

В момента един пробационен инспектор от областното звено в Добрич е на обучение по проекта в Слънчев бряг.  

За да се въведе следенето с устройствата в страната ни, е необходима промяна на Закона за изпълнение на наказанията - да не се тълкува то като нарушаване на човешките права, допълни за НДТ Гичев.

Той обобщи, че в момента 350 души в областта изтърпяват наказание “пробация”. 11 от тях са осъдени за втори или трети път да изпълняват “пробационни мерки”, а за първото полугодие на годината общо 720 души са изтърпявали подобен род наказания.  

В същото време арестантите започват да се оплакват, че големи жеги ги морят в килиите. Някои от тях, които са лежали и през миналото лято заявиха, че живакът е скачал до 42 градуса. Закопчаните дори се обърнаха към местните бизнесмени - от време да “спонсорират” ареста, като дарят някой друг климатик сега, защото - ако един ден евентуално влязат вътре, действията им можело да се котират като подкуп. НДТ

 


Сходни връзки

ЩЕ СЛЕДЯТ ОСЪДЕНИТЕ НА ПРОБАЦИЯ С ЕЛЕКТРОННИ ГРИВНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди