изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:17 EEST
Заловиха сериен изнасилвач на деца и момичета    
Ред и сигурност
Десет брутални изнасилвания на деца и млади момичета е извършил през периода 2003-2006 година арестуваният вчера сериен изнасилвач от Плевен.


Това съобщи на пресконференция днес наблюдаващият прокурор Искра Ганева, прокурор в Окръжна прокуратура, предаде БТА. Тя уточни, че авторът на престъпленията е направил пълни самопризнания пред съдия и подробно е разказал за всеки един от случаите с описание на жертвите.
Илиян Митков Иванов (38-годишен) е заловен при разследване на случай от 2003 г., когато извършил сексуално насилие над 13-годишно момиче. След арестуването мъжът разказал за още девет случая. Два от инцидентите са в София. Иванов избирал дребни на ръст жертви на възраст между 13 и 20 години. Издебвал ги в неосветени улици и със сила ги завличал в градинки и строителни обекти, където нямало хора. В повечето от случаите отправял заплахи на жертвите, че има нож.
Изнасилвачът е семеен, има малка дъщеря. Срещу него е влязла в сила условна присъда за едно от изнасилванията - 2 години лишаване от свобода.
Според прокурор Ганева той съзнава действията си, но въпреки това ще му бъде направена психиатрична експертиза. Прокуратурата и следствието ще продължат разследването заради съмнения, че има още случаи на изнасилвания, извършени от него, които не са разкрити. Част от жертвите са разпитани и са разпознали автора на престъплението.
Има момичетата, които не са подали жалба в полицията, допълни Ганева. Криминалистите призоваха всички момичета, станали жертва на изнасилвания, които не са подавали оплакване до момента, да се обадят на телефони 064/ 864 350 или 864 340 в Плевен. Прокурор Ганева уточни, че анонимността на момичетата ще бъде гарантирана и ще им бъде осигурена защита като свидетели, с цел запазване самоличността им и подробностите от интимния им живот.
Прокурорът посочи, че най-тежкото наказание, предвидено в закона при подобен случай, е между 15 и 20 години затвор. dir.bg
 


Сходни връзки

Заловиха сериен изнасилвач на деца и момичета | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди