изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:49 EEST
ПРОКУРАТУРАТА: ДВАМА МЪЖЕ НА СЪД ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ НА ИЗБОРИТЕ В ДОБРИЧ    
Ред и сигурностДвама са подсъдимите за купуване на гласове на изборите за кмет на Добрич, съобщиха на брифинг в Районната прокуратура.

Държавното обвинение е внесло в съда предложение 46-годишният Северин Радев Стефанов и 39-годишният Славчо Христов Иванов да бъдат освободени от наказателна отговорност и да им бъдат наложени административни наказания – глоба, ако бъде доказана вината им. Законът предвижда санкцията да е в размер от 500 до 5000 лв.

За времето от 1 до 27 октомври м.г. в различно съучастие двамата са предлагали по 1 кг брашно, 1 л олио, едно пиле и суми от 20 до 50 лв.  на хора, като са ги склонявали да гласуват в полза на кандидата за кмет на Добрич Детелина Николова. От разпитите на свидетелите става ясно, че Северин е предложил на 12 души, а Славчо - на 14, като част от хората се препокриват. Прокуратурата е събрала доказателства, че на 17 гласоподаватели са предлагали и давали пари и продукти.

Първоначално обвинението бе само срещу Северин Радев. Според очевидци той раздавал пари по ул. “Агликина поляна” в квартал “Изгрев” в Добрич заедно с още един мъж, който успял да избяга. При задържането му в джоба на задържания били открити 214 банкноти по 20 лв. и тетрадка с 271 имена. Свидетелите издали, че и Славчо Иванов бил замесен в аферата с купуване на гласове. Графологичната експертиза доказала, че  почеркът с имената в тетрадката бил негов. Иванов се оправдал, че направил списъка за Байрама. Двамата обвиняеми отричат, че са предлагали пари на правоимащите да пуснат бюлетини. Делото ще се гледа на 11 юли от 9 часа. НДТ

 


Сходни връзки

ПРОКУРАТУРАТА: ДВАМА МЪЖЕ НА СЪД ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ НА ИЗБОРИТЕ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди