изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:52 EEST
НАЗНАЧИХА ЕКСПЕРТИЗА ПО ДЕЛО НА КОМИСИЯТА „КУШЛЕВ” СРЕЩУ БИЗНЕСМЕН    
Ред и сигурностСъдебно-счетоводна експертиза по делото, образувано по иск на Комисията за установяване на имуществото, придобито от престъпна дейност, срещу Петко Р. Петков от шабленското село Крапец и семейството му назначи Окръжният съд в Добрич.

Проверката трябва да установи действителните доходи на ответниците в периода 1982 – 2007 г., да направи съпоставка с разходите им и да посочи салдото за всеки отделен период, като разлика на приходите и разходите им. Вещите лица ще определят още действителната пазарна стойност на придобитите от семейство Петкови недвижими имоти и автомобили и т. н.

От пресцентъра на съда обявиха, че магистратите приели представените от юристите на Комисията писмени доказателства по делото - писмо на Териториалната дирекция на НАП – Добрич, от което е видно, че Петко Петков и съпругата му Кръстинка не са подали декларации по Закона за облагане на доходите на физически лица за получените от тях доходи през 2006 г. Разпоредено бе Комисията да получи от ОДП – Добрич, справка за задграничните пътувания на ответниците в периода 1982 – 2006 г. Съдът отхвърли искането на защитата на Петкови за разпит на свидетели, тъй като събирането на гласни доказателства в този случай е недопустимо по разпоредбата на чл. 133 от отменения ГПК, по който се води делото.

В съдебната зала днес адвокатите на Петкови оспориха претенциите на Комисията „Кушлев” с аргумент, че няма връзка между деянието, за което е осъден Петко Петков – незаконно държане на ловна пушка, и придобитото от неговото семейство имущество. Посочено бе, че от иска не става ясно кой е проверяваният период, за който трябва да се установи дали има придобито по престъпен начин имущество. Настоява се да бъде уточнено как е преценено, че тяхното имущество надвишава 60 хил. лв. Без тези уточнения защитата счита, че не може да предостави адекватна правна защита на ответниците. Те оспорват и представените от Комисията експертни оценки на въпросното имущество, върху които е изграден искът й.

От съда припомнят, че Комисията за установяване на имуществото, придобито от престъпна дейност претендира за  над 1, 338 млн. лв., на колкото нейни експерти оценяват придобитото от ответника имущество до 2005 г.

Производството за установяване на придобитото от престъпна дейност имущество срещу Петков е образувано във връзка с влязла в сила присъда за престъпление, което попада в предметния обхват на Комисията. На 12 март 2001 г. е влязла в сила присъда срещу Петков за незаконно притежаване на оръжие. Делото ще продължи на 30 октомври т.г. НДТ

 


Сходни връзки

НАЗНАЧИХА ЕКСПЕРТИЗА ПО ДЕЛО НА КОМИСИЯТА „КУШЛЕВ” СРЕЩУ БИЗНЕСМЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди