изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:21 EEST
ОБЕСИХА АЛИС КУПЪР НА СЦЕНАТА В КАВАРНА    
Култура

Бащата на шок рока се превъплати в сериен убиец и пя в усмирителна риза на първия концерт от тазгодишното си турне

Убийство на жени, на бебе, усмирителна риза и бесилка – всичко това се случи на сцената на стадион “Калиакра” в Каварна, където бащата на шок рока Алис Купър се превъплати в сериен убиец. Така той започна от Каварна тазгодишното си турне, с което представя и новия си албум "Along Came A Spider".



 Верен на концептуалната музика легендата за няколко поколения рокаджии, представи невероятен музикален проект. Той е вдъхновен от измислен персонаж – сериен убиец на име Спайдър, който увива жертвите си в копринена мрежа.

Преди Алис Купър на сцената на стадион “Калиакра” се появи руската хеви метъл банда Sixth sense. Тя започна с инструментално изпълнение на химна на България в метъл вариант. През това време хилядите фенове на  мега звездата, наричан Бащата или Кръстника на шок рока Алис Купър се стичаха към стадиона. Така в началото на концерта му стадион “Калиакра” вече бе успял да събере хилядите негови фенове, пристигнали да го чуят на живо от цял свят. На стадиона в Каварна, а и на сергиите наоколо, се продаваха много аксесоари, подходящи за вечер на певеца, който обича да реже глави на пилета и да лее кръв на сцената. Маркови фланелки с лика на Алис Купър се продаваха на стадиона за по 30-40 лева. По сергиите край спортното съоръжение тениските се търгуваха по 12-22 лева, а блузите с качулка – по 36 лева. На друга сергия пък се предлагаше разнообразно военно снаряжение – както от нашата армия, така и от шведската. Там любителите на аксесоарите можеха да намерят каски, кирки, манерки, употребявани военни канчета и други. Разноезична реч се носеше навсякъде из Каварна. Видно бе и във втората вечер на феста, че фенове от цял свят са се стекли на “Калиакра рок фест” в града на кметъла Цонко Цонев, за да изживеят грандиозния купон. Сред тях беше и голяма група фенове от Манчестър. Големият интерес не бе случаен, тъй като  Символът на шок-рока, който в момента приключва работа по последния си албум "Along Came A Spider", избра точно Каварна да бъде стартова точка за предстоящия му Worldwide Tour.

Преди да дойде за втори път в България 60-годишният певец от Детройт, чието рождено име е Винсънт Фурние, обеща да направи такова шоу, че никой след него да не смее да се качи на сцената. И не излъга феновете си. Любителят на тежкия грим ги въвлече в продължило час и половина незабравимо шоу с типичната за него шокираща хореография и доказа, че наистина е в отлична форма. За час и половина той смени няколко сценични костюма. Въже, гигантска патерица, камшик, детска количка бяха само част от аксесоарите му.

Мегазвездата избухна на сцената на “Калиакра рок фест” в компанията на най-яките, по думите му, музиканти. С него на сцената забиваха барабанистът на KISS Ерик Сингър, басистът Чък Гарик, свирил с Рони Джеймс Дио, както китаристите Кери Кели, свирил с групата на Слаш, и Джейсън Хук. „Всяка от песните е нещо като писмо до полицията. Те си мислят, че водят разследването, но всъщност през цялото време Спайдър ги води по  следата” - обяснява Винсънт Фурние, както е истинското име на ветерана.

Малко преди 22 часа на огромния транспарант на сцената с надпис Alice Cooper се появи силуетът на Алис Купър. Той самият се появи като размахваше шпага, а на нея имаше нанизани доларови банкноти. На сцената имаше балерини и актьори. Току понесен в романтичен танц с балерина, героят на Алис Купър удуши няколко жени, всъщност кукли. След това се появи, разхождайки бебешка количка. Не след дълго и куклата-бебе беше удушена и захвърлена. По-късно серийният убиец бе задържан и облечен в усмирителна риза. Така омотан, Алис Купър изпя няколко парчета. И дойде ред на бесилката. Певецът увисна на бесилото на сцената на стадион “Калиакра”. В края на спектакъла той се появи в бял фрак и бял цилиндър. А към публиката полетяха огромни разноцветни топки.

След възторжените възгласи на екзалтираната си публика, сред която и специално пристигнали фенове от Манчестър, бащата на шок рока изпълни три парчета на бис. Феновете чуха хитове като "No More Mr. Nice Guy", "Lost In America", "School's Out" и др. Най-очаквана, разбира се, бе култовата "Poison", която накара почти всички да се разпеят.

Втората вечер от феста и уникалният концерт на Алис Купър затвърдиха мнението, че третото му издание е невероятно. След като първата вечер Металните крале “Manowar” изнесоха 5-часов концерт и поставиха нов рекорд за книгата на Гинес, във втората Алис Купър изнесе грандиозно шоу, с което от Каварна потегли към света. Снощи на сцената на “Калиакра рок фест” забиваха носителите на цели две Грамита в категорията "Best Metal Performance" Slayer. Барабаните за тях пристигнаха специално от Карлсруе, Германия. За първи път в България стъпиха и шведите от In Flames.

 

Станислава КРЪСТЕВА

Снимки Димитър АПОСТОЛОВ и Владимир ДИМИТРОВ

 

 

 

 

[image5]

 

[image6]

 


Сходни връзки

ОБЕСИХА АЛИС КУПЪР НА СЦЕНАТА В КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди