изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:21 EEST
1 ГОДИНА ПРОБАЦИЯ ЗА ПРОДАВАЧКА, ПРИСВОИЛА НАД 7 БОНА ОТ 4 ФИРМИ    
Ред и сигурностОкръжният съд в Добрич потвърди наказанието на колегите си от Районния съд, който е наложил “пробация” на 34-годишната Елена Сл. Димитрова.

Първата съдебна инстанция я признава за виновна, че в началото на 2007 г. в Добрич при условията на продължавано престъпление в качеството на длъжностно лице продавач – консултант е присвоила от четири фирми 7 601,50 лв. Според обвинителния акт на 5 февруари м.г. тя е преправила съдържанието на официални документи – седем вносни бележки. На същата дата  подсъдимата е унищожила противозаконно парична сума в размер на 485 лв., собственост на фирмата, в която работила. Димитрова работила от 2000 г. като продавач – консултант в магазин за промишлени стоки в центъра на Добрич. Собствениците й възложили устно ангажимента да събира и внася по банков път оборотите, реализирани при търговската дейност на три техни търговски обекта. При отсъствието им от града в началото на 2007 г. Димитрова не представяла във фирмата периодично вносните бележки, а когато й били поискани, тя предала бордера с коригирани дати. При проверка в банка, собствениците установили, че паричните преводи са направени от подсъдимата на 5 февруари 2007 г., а не на отбелязаните на вносните бележки дати. Същия ден в складово помещение в техен магазин възникнал пожар, непосредствено след като Димитрова била в него. Преди да бъде загасен, огънят обгорил банкноти на стойност 485 лв. от търговския оборот, оставени в чекмедже. Пред колежките си обвиняемата заявила, че в пожара са изгорели пари, представляващи реализирани обороти. Вещо лице обаче е установило, че при пожара не е възможно да са изгорели други парични средства, освен частично обгорелите 485 лв. Изяснено е също, че инцидентът не е причинен от електрически уред. Изготвената по делото графическа експертиза доказва, че поправките на вносните бележки са направени от Димитрова. При определяне на наказанието й Районен съд Добрич е преценил, че пробационните мерки дават възможност подсъдимата да преосмисли и поправи поведението й. Първоинстанционният съд е приел, че деянията й са инцидентна проява и не показват утвърдена престъпна воля и навици.

За трите престъпления магистратите от Районния съд наложили на Елена Димитрова две пробационни мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 1 година, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 1 година, и я осъдил да заплати направените по делото разноски. РП е протестирала присъдата с искане за удължаване на срока на наложените пробационни мерки.

Добричкият окръжен съд намира, че първата инстанция правилно е определила наказанията при превес на многобройни смекчаващи обстоятелства. Решението на въззивната съдебна инстанция е окончателно. НДТ

 


Сходни връзки

1 ГОДИНА ПРОБАЦИЯ ЗА ПРОДАВАЧКА, ПРИСВОИЛА НАД 7 БОНА ОТ 4 ФИРМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди