изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:00 EEST
ПОТВЪРДИХА ПРИСЪДА ЗА ПРИЧИНЯВАНЕ НА СРЕДНА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА    
Ред и сигурност3 години “лишаване от свобода” при първоначален строг затворнически режим за причиняване на средна телесна повреда на 17-годишния Е.А., получи 40-годишният Марин К. Христов от Добрич, съобщиха от Окръжният съд.

Магистратите са потвърдили наказанието на колегите си от Районния и са постановили Христов да заплати обезщетение в размер на 3000 лв. на потърпевшия за причинените му неимуществени вреди от датата на увреждането до пълното изплащане на сумата. Първата съдебна инстанция е отхвърлила претенцията на гражданския ищец до 8 хил. лв. като неоснователни. 

Присъдата е обжалвана от Христов, който моли да бъде оправдан по повдигнатото му обвинение. Становището на Добричката окръжна прокуратура е, че жалбата е неоснователна.

От Окръжният съд ни информират, че инцидентът е станал във вечерните часове на 16 януари 2007 г., когато подсъдимият и част от свидетелите се черпели в заведение по ул. „Христо Ботев” в Добрич. Един от свидетелите забелязал, че две момчета от ромски произход удрят автомобила му и заедно с двама от компанията излезли навън. Те нанесли няколко удара на трима роми, които заварили отвън, независимо, че не ги разпознали. Потърпевшите побягнали, а нападателите им ги преследвали. След като не настигнали ромите, те срещнали до училище „П. Волов” Христов, който бил излязъл по-късно от заведението. По това време от противоположната посока към училището се движели потърпевшия и Е. Р. При срещата с тях подсъдимият неочаквано нападнал Е. А. и го удрял, докато младежът изпаднал в безсъзнание. След това се нахвърлил  върху приятеля му, но били застигнати от автомобил с познати на Е. Р., който успял да се качи в него. Христов започнал да удря капака на возилото, крещейки, че тази вечер ще убие поне един циганин. Е. Р. разказал на спасителите си за оставения в безсъзнание Е. А. и отишли с автомобила да го вземат. Е. А. бил намерен в безсъзнание, а като дошъл в съзнание бил заведен и хоспитализиран в МБАЛ - Добрич.

Съдебно-медицинската експертиза е установила, че той е получил при побоя контузия на главата, сътресение на мозъка, подкожен хематом на главата и други наранявания. Изпадането в безсъзнание за неопределено време е представлявало реална заплаха за живота му и е довело до разстройство на съзнанието, временно опасно за живота му.

Подсъдимият Христов е извършил деянието при условията на опасен рецидив, тъй като е осъждан пет пъти. Той е завършил средно образование, работи и е женен.

Добричкият окръжен съд установи, че постановената от първата инстанция присъда е законосъобразна, а при определяне на наказанието са преценени правилно всички обстоятелства, смекчаващи и оттегчаващи отговорността му.

Решението на въззивната инстанция не подлежи на обжалване и протест.  НДТ  

 

 


Сходни връзки

ПОТВЪРДИХА ПРИСЪДА ЗА ПРИЧИНЯВАНЕ НА СРЕДНА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди